آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟!

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ آیا با ارتودنسی ریشه دندان از بین می رود؟ ارتودنسی چه معایبی دارد؟ این موارد از پرتکرارترین سوالاتی است که مراجعان همواره از دندانپزشک خود می پرسند. در اغلب موارد این سوالات ریشه در گوش دادن به تجارب شخصی اطرافیان بیماران دارد. ممکن است شما هم از زبان اطرافیان خود شنیده باشید که بعد از ارتودنسی، دندان هایشان استحکام سابق را از دست داده است و ارتودنسی باعث لق شدن دندان ها شده است.

به علاوه برخی معتقدند از زمانی که ارتودنسی انجام داده اند رنگ دندان هایشان تغییر پیدا کرده و زرد شده است. با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از بیماران ادعاهای ذکر شده را پس از انجام ارتودنسی دندان دارند. در این نوشتار تصمیم گرفته ایم، تمامی جوانب مبحث لق شدن دندان در ارتودنسی را بررسی کنیم. سپس پاسخی دقیق بر مبنای آخرین دستاوردهای علم دندانپزشکی ارائه دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید!

ارتودنسی چیست؟

قبل از جواب به سوال آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ لازم است با تعریف ارتودنسی آشنایی پیدا کنیم. اصولا اشخاصی که دندان های نامرتب با فاصله زیاد دارند و یا دچار اختلالات و ناهماهنگی در دندان ها و فک خود هستند، روش ارتودنسی را برای درمان، انتخاب می کنند. در این روش معمولا ارتودنتیست ابتدا دندان ها را به خوبی تمیز می کند. سپس بریس ها را بر روی دندان می چسباند و در گام بعدی سیم ارتودنسی را وصل می نماید.

توجه داشته باشید که ارتودنتیست حرفه ای با توجه به مشکل بیمار و هدف او از درمان، روش مناسب برای انجام ارتودنسی را انتخاب خواهد کرد. در نهایت بیمار پس از پایان دوره درمانی می تواند به راحتی صحبت کند و مشکلی در بلع نداشته باشد. همچنین چهره او به علت نظم و توازن دندان ها جذاب تر خواهد شد.

معایب انجام ارتودنسی چیست؟

برخی از افراد معتقدند که لق شدن دندان بعد از ارتودنسی را می توان از اصلی ترین عوارض ارتودنسی دانست. در ادامه مهم ترین معایب ارتودنسی را بیان می کنیم تا به این نتیجه برسیم که این دیدگاه تا چه حد قابل قبول است.

• ارتودنسی به صورت موقت و در صورت عدم رعایت بهداشت موجب تغییر رنگ دندان خواهد شد.
• در صورتی که ارتودنتیست متبحر نباشد و یا از متریال با کیفیت استفاده نکند، ریشه دندان کوتاه خواهد شد.
• در صورت عدم رعایت بهداشت دهان، خطر عفونت لثه وجود دارد.
• اگر قبل از ارتودنسی ایمپلنت انجام دهید، امکان دارد ایمپلنت دندان شما در حین درمان بشکند.
• خطر شکستن اجزای ارتودنسی و آسیب به بافت دندان و لثه در صورت عدم استفاده از متریال مرغوب و انجام ندادن چکاپ ماهانه وجود دارد.

همانطور که دقت کردید، هیچ کدام از موارد ذکر شده ربطی به لق شدن دندان بعد از ارتودنسی ندارد. نکته مهم دیگر این است که تمامی معایب در صورتی که شما در مرکزی مطمئن ارتودنسی خود را انجام دهید و دستورالعمل های دندانپزشک در طول درمان را رعایت کنید، قابل کنترل است. حال این سوال پیش می آید که چرا برخی معتقدند لق شدن دندان بعد از ارتودنسی جزو معایب این روش درمانی است؟

لق شدن دندان در ارتودنسی - معایب ارتودنسیماحصل عدم آگاهی از مراحل ارتودنسی چیست؟

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ اگر شما هم با این سوال روبرو شده اید، بهتر است در گام اول با مراحل ارتودنسی و چرایی انجام این مراحل آشنایی پیدا کنیم. درست است که افراد مختلف هدف های گوناگونی از انجام ارتودنسی دندان دارند. ولی در اغلب موارد مراجعان می خواهند دندان هایشان در یک ردیف با نظم و ترتیب قرار بگیرد. حال برای وصول به این هدف نیاز است که در مراحل درمان، دندان ها حرکت کنند تا بتوانند تراز شوند.

در سالیان اخیر با وجود انجام تحقیقات گسترده در باب بهترین راه برای یک دست کردن دندان ها، متخصصان نتوانسته اند، راه حلی بهتر از ارتودنسی پیدا کنند. چرا که در این روش دندان های شما از همان روز اول آرام آرام در جهت درست حرکت می کنند و در نهایت در جای اصلی خود قرار میگیرند. همین حرکت آرام و پیوسته باعث میشود که شما احساس کنید که دندان هایتان لق شده است و استحکام گذشته را ندارد.

در حالی که این باور از بیخ و بن غلط است. این لق شدن تنها حس درونی شما می باشد و به دلیل حرکت پیوسته دندان ها ایجاد شده است. با این تفاسیر به این نتیجه میرسیم که دلیل وجود این حس و تعمیم دادن آن به عنوان معایب ارتودنسی به دلیل ناآگاهی از مراحل ارتودنسی دندان است.

لق شدن دندان در ارتودنسی؛ موردی نادر و کمیاب

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ اصولا در 98 درصد مواقع احساس لق شدن دندان بعد از ارتودنسی به دلیل همان عدم آگاهی از مراحل ارتودنسی و جابجایی آرام و پیوسته دندان ها است. ولی جالب است بدانید که در 2 درصد از بیماران این پدیده می تواند دلیل دیگری داشته باشد.

یکی از اصلی ترین مواردی که موجب افزایش یا کاهش مدت زمان ارتودنسی میشود، وراثت و ژنتیک است. حال این عوامل در برخی از مواقع موجب لق شدن دندان ها در ارتودنسی نیز میشود. همانطور که در مطالب فوق ذکر کردیم، یکی از عوارض ارتودنسی کوتاه شدن ریشه دندان می باشد. برخی از افراد به صورت وراثتی دندان هایی با ریشه کوتاه دارند. به همین دلیل، بعد از ارتودنسی دندان هایشان لق میشود.

لق شدن دندان بعد از ارتودنسی - زیبایی دندانبه علاوه زمانی که فرد بعد از انجام ارتودنسی چکاپ های ماهانه خود را انجام ندهد، به مرور ریشه دندان هایش کوتاه میشود و در نتیجه دندان های این فرد نیز لق خواهد شد. برای مثال اگر شخصی بدون مراجعه مجدد به دندانپزشک برای چکاپ های ماهانه، نزدیک به دو سال ارتودنسی داشته باشد؛ خطر لق شدن دندان برای او وجود دارد.

رابطه مستقیم لق شدن دندان در ارتودنسی با بهداشت دهان

در هنگام جواب به سوال پرتکرار آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ گفتیم که فقط در دو درصد مواقع ممکن است، حس لق شدن دندان بنا به دلایل دیگری به جز جابجایی دندان ها در روند درمان ارتودنسی باشد. یکی از موارد نادر لق شدن دندان بعد از ارتودنسی، وقتی است که بیمار هیچ توجهی به رعایت بهداشت دهان خود ندارد. یعنی در روتین زندگی اصلا از مسواک و نخ دندان استفاده نمی کند. به همین دلیل این گروه از بیماران بعد از ارتودنسی دچار بیماری های لثه و در نهایت لق شدن دندان خواهند شد.

از دست دادن استخوان در حین ارتودنسی؛ یکی از عوامل اصلی لق شدن دندان

در صورتی که بیماران برای پرداخت هزینه کمتر، دندانپزشک های کم تجربه را برای انجام ارتودنسی دندان انتخاب کنند، ممکن است با خطر لق شدن دندان بعد از ارتودنسی روبرو شوند. در واقع در صورتی که ارتودنتیست، تسلط کافی بر انجام مراحل مختلف ارتودنسی نداشته باشد، ممکن است باعث آسیب رساندن به استخوان های اطراف دندان بیمار شود. به دلیل این آسیب به مرور دندان های بیمار شروع به لق شدن خواهد کرد. پس بهتر است اولویت شما در انتخاب ارتودنتیست، تخصص کافی او باشد و به مسائل اقتصادی در گام بعدی توجه کنید.

لق شدن دندان‌ها بعد از درمان ارتودنسیتروما؛ عاملی موثر در لق شدن دندان بعد از ارتودنسی

وقتی با سوال آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ روبرو می شویم، بایستی بدانیم که بروز هرگونه حادثه برای بیمار بعد از انجام ارتودنسی می تواند باعث لق شدن دندان های او شود. یعنی اگر فرد در طول درمان خود، با حادثه های استرس زایی مانند تصادف، جنگ، بلایای طبیعی، تجاوز جنسی و… روبرو شود. بعد از مدتی ممکن است احساس کند که دندان هایش استحکام و ثبات سابق را ندارند. در این شرایط بهترین راه این است که بیماران بعد از این حوادث تلخ در اولین فرصت به دندان پزشک خود برای پیشگیری از لق شدن دندان مراجعه کنند.

ترک عادت های مخرب برای بازدهی سریع تر در ارتودنسی را جدی بگیرید

لق شدن دندان بعد از ارتودنسی رابطه مستقیمی با برخی از عادت های مخرب بیماران دارد. پس بهتر است علاوه بر رعایت دستورالعمل های ارتودنتیست در طول درمان، عادت های اشتباه خود را نیز ترک کنید. برای مثال اگر شما از جمله بیمارانی هستید که در حین عصبانیت و یا شرایط استرس زا دندان قروچه می کنند، به احتمال خیلی زیاد بعد از ارتودنسی دندان هایتان لق میشود. چرا که دندان قروچه کردن باعث ساییدن و فشردن بیش از اندازه دندان ها و در نهایت لق شدن آن خواهد شد.

استفاده از نگهدارنده ها با توجه به دستورالعمل دندانپزشک

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ پاسخ به این سوال در صورتی مثبت است که شما دستور ارتودنتیست مبنی بر استفاده از نگهدارنده ها بعد از انجام ارتودنسی را جدی نگیرید. طبق آخرین آمار، بیمارانی که در حین درمان از نگهدارنده ها استفاده نکرده اند، نه تنها تغییر مثبتی در شکل و فرم قرارگیری دندان هایشان حاصل نشده؛ بلکه با مشکل لق شدن دندان در ارتودنسی نیز روبرو شده اند.

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود - رعایت بهداشتچکاپ کامل قبل از ارتودنسی برای پیشگیری از لق شدن دندان

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ چگونه باید از این موضوع جلوگیری کرد؟ اصولا افراد مختلف بعد از پرسیدن سوال اول، دومین پرسش را مطرح می کنند. یکی از کارآمدترین روش ها برای جلوگیری از لق شدن دندان بعد از ارتودنسی این است که پیش از انجام ارتودنسی دندان حتما آزمایش های مربوطه مبنی بر عدم وجود بیماری های خاص مربوط به لثه را انجام دهید. چرا که ممکن است فردی به دلیل وجود هر نوع بیماری در لثه خود و عدم آگاهی از آن بعد از ارتودنسی با خطر لق شدن دندان های روبرو شود.

حال اگر این افراد آزمایش های ذکر شده را انجام دهند. می توانند ابتدا این بیماری ها را درمان کنند، سپس با خاطری مطمئن برای انجام ارتودنسی دندان اقدام نمایند.

جلوگیری از لق شدن دندان با استفاده از گارد دهان

پیشنهاد دندان پزشکان بعد از ارتودنسی این است که شما از انجام برخی ورزش ها و فعالیت های سنگین اکیدا خودداری نمایید. ولی طبیعتا ورزشکاران حرفه ای که ورزش و فعالیت بدنی بخشی از روتین زندگیشان است، نمیتوانند از این دستورالعمل پیروی کنند. حال راه حل چیست؟ بهتر است این گروه از افراد از گارد دهان که با نام محافظ ارتودنسی نیز شناخته میشود استفاده کنند.

کاربرد این وسیله زمانی را زمانی متوجه خواهید شد که ضربه ای سنگین به دهان شما وارد میشود. در این لحظه فشار وارد شده از ضربه مهلک به وسیله محافظ ارتودنسی کاهش پیدا کرده و در نتیجه به تجهیزات ارتودنسی آسیب کمتری وارد می شود. همچنین شما از خطر آسیب به بافت لثه، زبان و دندان نیز مصون می مانید و امکان لق شدن دندان در ارتودنسی تقریبا به صفر میرسد.

سلامت دندان در لق شدن بعد از ارتودنسیعادت های غذایی غلط عاملی موثر در لق شدن دندان در ارتودنسی

در قسمت های فوق در پاسخ به سوال آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ گفتیم برخی عادت های غلط موجب لق شدن دندان در ارتودنسی میشود. حال در این قسمت می خواهیم برخی از عادت های غذایی غلط که باعث شل شدن دندان بعد از ارتودنسی میشود را نام ببریم. بسیاری از افراد عادت دارند تا همواره خوراکی های سفت مثل یخ، آجیل، ذرت بو داده و آب نبات های چوبی را بجوند. این عادت غلط باعث میشود نه تنها دندان های شما لق شود، بلکه به تجهیزات ارتودنسی نیز آسیب برسد.

به همین دلیل ارتودنتیست ها به شما پیشنهاد می دهند که در طول درمان ارتودنسی دندان حتما از رژیم غذایی متفاوتی استفاده کنید. رژیمی که تنها شامل خوراکی های سبک و نرمی باشد که تمام مواد مغذی و پروتئین های لازم برای حفظ سلامت دندان را به بدن شما می رساند. همچنین برای عدم لق شدن دندان در ارتودنسی بهتر است مواد غذایی را در قطعات بسیار کوچک برش دهید و بخار پز نمایید تا فشار کمتری به دندان های شما برسد.

برای درمان مجدد ارتودنسی تمامی جوانب را در نظر بگیرید!دندان لق بعد از ارتودنسی - مراجعه به دندانپزشک

یکی از سوالاتی که همواره در کنار سوال آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ میپرسیم، این است که آیا ارتودنسی مجدد تاثیری در لق شدن دندان دارد؟ تصور کنید فردی به دلیل اختلالات پیچیده در قسمت دندان و فک خود بعد از یک دوره درمانی ارتودنسی نتوانسته کاملا به نتیجه دلخواه برسد. یعنی دندان های او هنوز کاملا تراز نشده اند.

به همین دلیل این فرد تصمیم دارد تا مجددا ارتودنسی کند تا این بار به نتیجه مورد نظر خود برسد. در این شرایط نیاز است مانند اولین دفعه تمامی مراقبت های قبل از ارتودنسی مثل انجام چکاپ های مختلف و… انجام شود. با این هدف که فرد مطمئن شود که انجام ارتودنسی مجدد عوارضی همچون لق شدن دندان را به دنبال ندارد. پیشنهاد ما به شما این است که بعد از انجام تمامی مراحل و در نظر گرفتن جوانب احتیاط در صورتی که عوارض درمان مجدد بسیار کم بود، اقدام به ارتودنسی کنید.

لق شدن دندان بعد از ارتودنسی چقدر طول می کشد؟

حال که پاسخ کاملی به سوال آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ دادیم، وقت آن رسیده تا جواب مناسبی برای سوال فوق نیز پیدا کنیم. برای ارائه پاسخ دقیق به این سوال لازم است تا تقسیم بندی در مورد موارد مختلف لق شدن دندان در ارتودنسی داشته باشیم.

در صورتی که بیمار، جزو افرادی است که تنها احساس لق شدن دندان در ارتودنسی را به علت جابجایی دندان ها دارد، با مراجعه مجدد به دندان پزشک و تراز کردن تجهیزات این احساس او از بین خواهد رفت. ولی اگر لق شدن دندان بیمار به علت موارد فوق باشد. نیاز است تا ابتدا به ارتودنتیست مراجعه کند. در مرحله دوم، بعد از معاینه دقیق با توجه به آسیب وارد شده، مدت زمان لازم برای بازیابی استحکام مجدد دندان ها مشخص میشود.

درمان ارتودنسی و لق شدن دندان‌هااستحکام دندان بعد از ارتودنسی

یکی از نگرانی های جدی بیماران در مورد لق شدن دندان در ارتودنسی این است که پس از اتمام دوره درمانی نیز این حس ادامه دارد باشد و هیچگاه دندان هایشان مانند گذشته مستحکم نشود. خبر خوب این است که این نگرانی هیچ پایه و اساسی ندارد.

اگر شما تنها احساس لق شدن دندان به علت حرکت دندان ها در مسیر تراز شدن را داشته باشید، بلافاصله بعد از اتمام دوره درمانی دندانهایتان استحکام قبلی را پیدا خواهد کرد و دیگر نگرانی باقی نمی ماند. در صورتی که به دلیل موارد متعددی که در مطالب فوق بیان کردیم حس لق شدن دندان بعد از ارتودنسی برای شما به وجود بیاید نیز رعایت نکات ذکر شده در مطالب فوق استحکام دندان هایتان بعد از اتمام درمان ارتودنسی را تضمین می کند.

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود: درمان با دندانپزشکان متخصص

تا به اینجای مقاله سعی کردیم پاسخی کامل به سوال آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ ارائه دهیم. حال وقت آن رسیده تا بدانیم بهترین راه برای درمان لق شدن دندان چیست؟ هوشمندانه ترین روش این است که شما بعد از مواجهه با این مشکل به ارتودنتیست خود مراجعه کنید. او به دلیل آشنایی کامل با پیشینه شما و تخصص و تجربه بالای خود می تواند بهترین راه درمانی را در سریع ترین زمان ممکن برای شما انتخاب کند.

بدین صورت که ابتدا وضعیت شما را ارزیابی می کند. در مرحله بعدی بهترین گزینه درمانی که می تواند شامل آتل زدن دندان، مصرف دارو، جراحی و اصلاح سبک زندگی باشد را برای شما انتخاب می کند. با این اوصاف بهتر است در صورت روبرو شدن با مشکل لق شدن دندان بعد از ارتودنسی مراجعه به دندانپزشک را در اولویت قرار دهید!

مراقبت های لازم بعد از ارتودنسی و لق شدن دندان

برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید:



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *