شناسایی ضایعات زیر زبان | بهترین متخصص بیماری های دهان 

ضایعات زیر زبان یا برجستگی های زیر زبان ممکن است بصورت ناگهانی ایجاد شوند. در این مواقع به وجود آمدن زائده زیر زبان ممکن است برای شخص همراه با احساس عجیبی همراه باشد اما معمولا برخی از بیماری های زیر زبان و یا کبودی زیر زبان بدون عوارض هستند. به وجود آمدن کیست های زیر زبان مربوط به اختلالات غدد بزاقی است و عفونت های باکتریال مربوط به این ناحیه است. در مواقعی که کیست در زیر زبان ایجاد میشود وعفونت رخ میدهد، تورم غدد لنفاوی زیر زبان اتفاق می افتد و مرحله انتقال بزاق را با مشکل رو به رو میکند. در این مرحله فرد دچار درد و تورم در ناحیه زیر زبان شده و اگر این تورم زیر زبان درمان نشود موجب تب یا آبسه میشود. با مراجعه به متخصص بیماری های دهان، دکتر علی لطفی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی میتوانید تشخیص دهید که این نوع توده در زبان خوش خیم است یا بدخیم؟!
شناسایی ضایعات زیر زبان

علت درد زیر زبان چیست؟ | دکتر علی لطفی متخصص آسیب شناسی بیماری های دهان فک و صورت

احساس درد در زیر زبان ممکن است بر اثر اختلالات سیستمیک و بدون به وجود آمدن ضایعات در زیر زبان باشند. علت ایجاد درد زبان ممکن است عفونت ویروسی یا عامل غیر عفونی باشد. بیماری های ایمنی و کمبود تغذیه ای ممکن است باعث ایجاد زخم در زیر زبان یا ایجاد ضایعه سفید زیر زبان همراه با احساس درد باشند. در این مواقع بهتر است با مراجعه به متخصص بیماری های دهان و متخصص ضایعات دهانی علت درد زیر زبان را ارزیابی کنید.

علت زخم ها و ضایعات زیر زبان

علت به وجود آمدن ضایعات زیر زبان | بهترین متخصص سرطان دهان | دکتر علی لطفی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

ظهور ضایعه زیر زبان و یا کیست در زیر زبان ممکن است به علت های بسیاری ایجاد شود. برخی از این بیماری های زیر زبان عبارتند از:
  • کیست های مخاطی در دهان: این نوع کیست در زیر زبان حاوی کیسه های مایع شکل به رنگ آبی تیره هستند که در اطراف دهانه های غدد بزاقی در قسمت غدد بزاقی اطراف لب یا دهان به وجود می آیند. این نوع کیست زیر زبان ممکن است به شکل دوره ای از بین بروند و با تحریک مجددا ظاهر شوند.
  • زخم کانکر: این نوع زخم که به شکل آفت دهان هستند ضایعات دهانی هستند که میتوانند به شکل جوش زیر زبان، زائده زیر زبان و یا در هر نقطه از دهان ایجاد شوند. این نوع زخم ها بر اثر تغییرات سیستمیک بدن اینجاد میشوند و برای تشخیص نوع درمان باید به متخصص بیماری های دهان مراجعه کنید.
  • کیست لنفواپیتلیال: این نوع کیست زیر زبان در غدد بزاق ایجاد میشوند و غیر سرطانی هستند.این نوع کیست معمولا به شکل برجستگی های زیر زبان یا برجستگی های زرد رنگ زیر زبان به وجود می ایند و اغلب به شکل علامت عفونت اچ آی وی ایجاد میشوند.
  • سیالولیتیازیس: این نوع بیماری یکی از شایع ترین علت ایجاد تورم در غدد بزاقی است که به شکل کیست در زیر زبان ایجاد میشود و همراه با درد است.
  • تومور غده بزاقی: این نوع تومور در زیر زبان ممکن است به شکل و ابعاد کوچکتری ظاهر شود و احتمال بدخیم بودن این نوع تومور در زیر زبان بسیار است. در این مواقع با مشاهده و احساس وجود زائده زیر زبان هرچه زودتر توسط متخصص ضایعات دهان و متخصص بیماری های دهان فک و صورت معاینه شوید.
انواع ضایعات در زیر زبان

تشخیص علت به وجود آمدن ضایعات زیر زبان و درمان کیست زیر زبان | متخصص بیماری های دهان | دکتر علی لطفی متخصص آسیب شناسی بیماری های دهان فک و صورت

با مراجعه به متخصص بیماری های دهان فک و صورت و سرطان دهان و انجام آزمایشات و نمونه برداری و یا ارائه توضیحات لازم درمورد علائم و یا سابقه پزشکی میتوان نوع و درمان بیماری را به سرعت بررسی کرد. نمونه برداری های انجام شده در زمینه شناسایی نوع ضایعه زیر زبان شامل: انجام آزمایشات خون، آزمایش های تصویر برداری، انجام نمونه برداری و راه های شناسایی عوامل بیماری زا و عفونی است.
در کلینیک دندانپزشکی سبز توسط بهترین متخصص بیماری های دهان دکتر علی لطفی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی متخصص پاتولوژی (آسیب شناسی) دهان فک و صورت معاینه و انواع بیماری های دهان و ضایعات دهان فک و صورت را به سرعت شناسایی و درمان کنید تا از مشکلات جدی تر در آینده پیشگیری کنید.

متخصص ضایعات دهانی و زبان

14 نظر

  • سلام من هرماه یکبار غدد زیراروارهایم درد میگیره زبان ولبهام افت میزنه سوزش ودرد مقعد میگیرم دچاریبوست شدید هستم میتونید راهنماییم کنید.

    • پاسخ متخصص آسیب شناسی بیماری های دهان دکتر علی لطفی :
      سلام
      احتمال زياد ايشون افت زياد ميزنن و افت درد داره وغدد زير فك هم بواسطه افت درد ميگيره كه بايد براي معاينه و درمان افت مراجعه كنند.
      درد مقعد هم بواسطه يبوست هست كه بايد علت يبوست رو بررسي كنن و ابتدائا با رژيم غذايي مناسب سبزيجات و ميوه هاي ملين ان را حل كنند وگرنه با داروهاي ملين ميتوانند درمان فوري يبوست را انجام دهند. تحرك و پياده روي هم براي رفع يبوست لازم هست.

  • باسلام.یک ماه پیش سرما خوردم و همزمان زیر زبانم در قسمت غدد بزاقی یک کیست کوچک ایجاد شده که الان دوباره سرماخوردم و دکتر ازیترومایسین و ضد حساسیت داده و کیست کمی کوچک شد ولی هنوز باقیمانده و درد هم ندارد. نگران کننده است؟ برای درمان چه کنم. متخصص داخلی داروی خاصی برایش نداد.

    • پاسخ متخصص بیماری های دهان دکتر علی لطفی :
      سلام
      اگر كيست كوچك است و تغييري نميكند اهميتي ندارد و به دارو و سرما خوردگي هم ربطي نداره.
      اگر سايز ان تغيير كرد مراجعه كنند.
      در هر حال خطرناك نيست.
      اگر بزرگتر شد درمان ميخواهد.

  • با سلام چن مدت پیش زیر زبانم قرمز شده و یک دانه سفید زد خیلی درد داشتم به مدت یک هفته دهانشویه هم استفاده کردم ولی تاثیری نداشت و به مرور خوب شد
    الان دوباره دقیقا رگ زیر زبانم همانطور شده و درد میکند
    دلیل آن چیست شما چه پیشنهادی میکنید؟ خطر ناک نیست؟

    • پاسخ پزشک دکتر علی لطفی:
      سلام
      نه خطرناك نيست
      و بنظر افت است يا زخم شده.
      در عرض ٧ تا ١٠ روز خوب ميشود.
      ابنمك رقيق غرغره كنيد

    • اگر در نگاه كردن چيزي ديده نميشود و فقط حس هست.
      روزي ٣ بار اب نمك رقيق غرغره كنین و ٣ بار اب نسبتا داغ و جوش بخورید که بايد بهتر شوید.
      اگر پس از يك هفته خوب نشدید براي معاينه و چك شدن مراجعه كنین.

      • با سلام، چند روزی زیر زبانم بریدگی ایجاد شده که موقع قورت دادن مقداری درد دارم، لطفا راهنمایی کنید

        • سلام
          اگر بريدگي يا احتمالا افت باشد با غرغره ابنمك رقيق و خوردن قرص استامينوفن پس از چند روز خوب ميشود و جدي نيست.

        • پاسخ پزشک دکتر علی لطفی :
          سلام
          اون برجستگي هاي انتهاي زبان جوانه هاي چشايي زبان هست و طبيعي هست و همه دارند و ربطي به خستگي و درد مفاصل ندارد . و نياز به درمان هم ندارد. طبيعي هست.

      • سلام ۳روزی هست زیر زبانم یک جوش بزرگ تقریبا دراومده و دکتر رفتم دهانشویه داده..
        نگران کننده ست؟
        درد نداره اصلا

        • پاسخ پزشک دکتر علی لطفی :
          سلام وقت بخیر
          نکته اول اینکه جوش های زیر دهان معمولا نگران کننده نیست ولی چون اندازه جوش مشخص نیست(2 یا 3 میلیمتر ممکن هست باشه) زخم خیلی بزرگی نیست، در هر حال اگر بعد از دو سه هفته خوب نشد میتونین مراجعه کنن تا درمان صورت بگیره.
          وجود جوش مسئله خاصی نیست نگران نباشید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *