بیماری‌های پوستی شایع در کودکان

بیماری های پوستی شایع در کودکان

بیماری‌های پوستی شایع در کودکان

کودکان بسیار حساس و غیر قابل پیش‌بینی هستند، به همین جهت مراقبت و رسیدگی به آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. با این حال گاهی با وجود همه رسیدگی‌های لازم ممکن است کودکمان دچار یک سری بیماری‌ها شود. بیماری‌های پوستی امروزه در بین کودکان فراگیر شده است و در یک دوره خاص ممکن کودکانمان را درگیر کند. بیماری‌های پوستی شایع در کودکان انواع زیادی دارند و هر کدام به دلایل خاص و متفاوتی به وجود می‌آیند. در این مقاله از کلینیک تخصصی سبز به این مطلب و راه‌های درمان آن می‌پردازیم. جهت اطلاعات بیشتر همراه ما باشید.

۱۰ نوع بیماری پوستی شایع در کودکان همراه با درمان

1-عرق سوز شدن: فکر می‌کنم تا به امروز درباره عرق سوز شدن بدن نوزاد شنیده باشید. در واقع وقتی قسمتی از بدن نوزاد عرق سوز می‌شود که غدد عرق در آن ناحیه مسدود شده باشد. این مشکل نه تنها باعث عرق سوز شدن کودکتان می‌شود بلکه باعث ایجاد جوش‌های ریز و تیره نیز است.

درمان: این عارضه به تنهایی زیاد جدی نیست و خود به خود به مرور زمان برطرف می‌شود اما برای جلوگیری از این مشکل پیشنهاد می‌کنبم از لباس‌هایی با جنس و ضخامت مناسب و نرمال برای کودک خود استفاده کنید.

2-آبله مرغان: یکی از بیماری‌های پوستی شایع در کودکان آبله مرغان می‌باشد. در این بیماری در قسمت‌هایی از صورت و بدن کودک دانه‌های خارش داری نمایان می‌شود. آبله مرغان یک بیماری عفونی و مسری بوده و علائمی مانند سرماخوردگی دارد و با تب شروع می‌شود. در طول این بیماری ممکن است تاول و یا زخم‌هایی که ظاهری پوسته پوسته دارند روی بدن پدید بیاید.

بیماری های پوستی شایع در کودکان

درمان: آبله مرغان دوره درمان معینی دارد و برای درمان آن عجله لازم نیست فقط کافیست با مراجعه به پزشک و مصرف دارو‌های داده شده منتظر طی شدن دوره درمان بمانید و هرگز تا پایان بهبودی زخم‌های بدن بیمار با او تماس مستقیم نداشته باشید.

3-بیماری پنجم: این بیماری خفیف بوده و وقتی به وجود می‌اید باعث می‌شود لپ و گونه‌های کودک کمی به رنگ قرمز درامده و یا درقسمتی از بدن او نیز این لکه قرمز خفیف به وجود بیاید.

درمان: بیماری پنجم در کودکان به خودی خود درمان شده و مصرف آنتی بیوتیک در بهبود این بیماری مؤثر نیست.

4-بیماری ششم (روئلا): در این بیماری بثوراتی ریز نقش با ظاهری متورم و قرمز رنگ در بدن کودک به وجود می‌اید. این بیماری درد یا خارش ندارد ولی با تب همراه است.

5-کهیر: کهیر یک نوع ضایعه برآمده قرمز رنگ است که خارش دار بوده و معمولاً بر اثر آلرژی به وجود می‌آید.

درمان: برای درمان کهیر معمولاً از آنتی هیستأمین‌ها استفاده می‌کنند.

6-اگزما: در اگزما نیز قسمتی از پوست ملتهب و قرمز شده که با خارش همراه است.

درمان: استفاده از لوسیون بدن چرب، کرم و پماد و یا استروئید‌های موضعی برای بهبود علائم اگزما مؤثر است.

7-بیماری درماتیت تماسی: علت ایجاد این بیماری حساسیت است و وقتی فرد را درگیر می‌کند ضایعه‌های کوچک قرمز رنگی را روی پوست فرد به وجود می‌اورد.

درمان: برای درمان این بیماری باید جسم یا ماده حسایت‌زا را از پوست دور کنیم. مصرف آنتی هیستامین ها نیز به کم شدن شدت این بیماری کمک می‌کند.

8-زگیل: یکی دیگر از بیماری‌های پوستی شایع در کودکان زگیل می‌باشد که معمولا ویروس عامل ایجاد زگیل محسوب می‌شود. نکته مهم در مواجهه با این بیماری قابلیت انتقال سریع و آسان آن از فردی به فرد دیگر و درگیر شدن قسمت‌های سالم بدن بیمار است.

درمان: نوعی از زگیل‌ها به گونه‌ای هستند که به مرور زمان بهبود میابد اما توجه داشته باشید اگر زگیل کودک شما ازین دسته نبود برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید.

9-زرد زخم: این بیماری در هر جایی از بدن ممکن است ایجاد شود و علت انتقال آن تماس است. زرد زخم ابتدا یک زخم تاول دار همراه با ترشحات بوده و به مرور زمان روی آن با یک پوسته زرد رنگ پوشانده می‌شود.

درمان: آنتی بیوتیک‌ها به سرعت این بیماری را درمان می‌کند فقط بهتر است توجه داشته باشید کودکتان به هیچ عنوان این زخم را نخاراند.

10-عفونت قارچی: آخرین بیماری‌های پوستی شایع در کودکان عفونت‌ قارچی است که به شکل یک ضایعه قرمز رنگ، زبر و ناهموار در پوستی که عفونی است به وجود می‌آید. این بیماری مسری بوده و از طریق تماس منتشر می‌شود.

درمان: برای درمان این بیماری باید از کرم‌های ضد قارچ تا زمان بر طرف شدن عفونت استفاده کرد.

بیماری های پوستی شایع در کودکان

جمع‌بندی و پایان

در این مقاله به انواع بیماری‌های شایع پوستی در کودکان و راه‌های درمان آن پرداختیم. امیدواریم با شناخت و پیگیری به موقع برای درمان توسط پزشک متخصص پوست از بروز عوارض جدی تر جلوگیری کنید. 

در صورت نیاز، برای تعیین وقت و مشاوره با ما در تماس باشید و یا فرم نوبت دهی را پر کنید.
مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *