عوارض نکشیدن دندان عقل: 7 مورد مهم

عوارض نکشیدن دندان عقل

آیا از عوارض نکشیدن دندان عقل اطلاع دارید؟!  رشد دندان عقل یک فرآیند طبیعی و یکی از مراحل رشد دندان هاست که در سنین بزرگسالی اتفاق می افتد. در برخی شرایط، دندان عقل به صورت عادی و همانند دیگر دندان ها رشد کرده و در کنار دندان های آسیاب که آخرین دندان ها هستند از لثه بیرون میزنند. اما در شرایطی دیگر ممکن است، رشد دندان عقل به گونه ای باشد که در فضای انتهاییِ دهان نگنجد و موجب بروز مشکلاتی در دهان و آسیب به دیگر دندان ها شود. در این شرایط باید قبل از آسیب به فک و لثه و ایجاد مشکلات بسیاری برای دیگر دندان ها، آن را جراحی کرده و از دهان خارج کنید.

برای اغلب افراد وجود دندان عقل در دهان باعث بروز درد و ناراحتی و عدم توانایی در فعالیت های روزانه مثل صحبت کردن یا غذا خوردن میشود و باقی ماندن دندان عقل نهفته یا نیمه نهفته در دراز مدت در دهان موجب به وجود آمدن کیست های فکی شود.

بنابراین در این مقاله به عوارض نکشیدن دندان عقل و همچنین به عوارض نکشیدن دندان عقل نیمه نهفته خواهیم پرداخت. اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که آیا کشیدن دندان عقل ضروری است و یا نسبت به کشیدن دندان عقل دچار تردید شده اید، در ادامه با آگاهی درباره عوارض نکشیدن دندان عقل با ما همراه باشید.

آیا کشیدن دندان عقل ضروری است؟

در برخی از شریط رشد دندان عقل به شکلی است که وجود آن در دهان و همچنین موقعیت قرار گرفتن دندان، در شرایط خوبی است و الزامی برای خارج کردن آن از دهان وجود ندارد. در نتیجه وجود دندان عقل در این موقعیت خطری را برای دیگر دندان ها ایجاد نمیکند، مثل موارد زیر :

  • دندان به صورت کامل از لثه بیرون زده و کاملا رشد کرده است. (به شکل نهفته یا نیمه نهفته در لثه نیست)
  • دندان پوسیدگی ندارد و سالم است.
  • دندان عقل به شکل صاف رشد کرده و هیچگونه فشاری روی دندان های مجاور خود وارد نمیکند.
  • دسترسی به دندان برای رعایت بهداشت آن، مثل مسواک زدن و کشیدن نخ دندان راحت است.

با در نظر گرفتن تمامی این شرایط در نهایت میتوان گفت کشیدن دندان عقل در بیشتر مواقع ضروری است ونکشیدن آن نیز ممکن است دندان های دیگر را در آینده با مشکل مواجه کند و به عبارتی شما را در آینده به عوارض نکشیدن دندان عقل، از هر نوع آن حتی به عوارض نکشیدن دندان عقل نیمه نهفته نیز دچار کند.

عوارض نکشیدن دندان عقل

عوارض نکشیدن دندان عقل نیمه نهفته

در شرایط دیگر، وقتی دندان عقل به درستی رشد نمیکند و به صورت نهفته یا نیمه نهفته زیر لثه باقی می ماند، باعث به وجود آمدن کیست، عفونت و همچنین بیماری لثه میشود. دندان عقل نهفته یا نیمه نهفته در صورتی که به موقع کشیده نشود و از دهان خارج نشود به استخوان فک و دیگر دندان ها فشار وارد کرده که این فشار باعث صدمه و آسیب به دیگر دندانها میشود.

علاوه بر ایجاد مشکل برای دیگر دندان ها، رعایت بهداشت دندان عقل نهفته جهت مسواک و نخ دندان کشیدن بسیار سخت است بنابراین در زمانی که دسترسی صحیح برای رعایت بهداشت به دندان نباشد، باعث میشود باکتری و جرم در محدوده  دندان تجمع پیدا کرده و باعث پوسیدگی دندان و دیگر دندان های مجاور آن نیز شود.

دندان عقل زمانی که به صورت نهفته یا نیمه نهفته قرار گیرد و فضای کافی برای رشد نداشته باشد به حالت کج سر از لثه بیرون می آورد، این حالت میتواند باعث ایجاد مشکلات و عوارض شدید تر برای فرد شود، مانند موارد زیر :

  • احساس طعم تلخی در دهان
  • احساس درد و به وجود آمدن تورم
  • ترشح چرک از لثه و از درون لثه ای که دندان عقل به صورت نیمه نهفته رشد کرده است.
  • گرفتگی و درد در عضلات فک
  • تورم در غدد لنفاوی
  • احساس خستگی
  • سردرد و سرگیجه
  • احساس درد و مشکل هنگام باز کردن دهان

عکس دندان عقل پوسیده

7 مورد از عوارض نکشیدن دندان عقل کدامند؟

همانطور که گفتیم وجود دندان عقل در دهان، و در بیشتر مواقع، باعث آسیب به دیگر دندان ها شده و در صورتی که فضای کافی برای رشد کامل دندان عقل نباشد به صورت نهفته یا نیمه نهفته به دندان های اطراف و مجاور خود فشار می آورد، این فشار به دندان های سالم صدمه میزند و باعث روی هم قرار گرفتن دندان ها و بهم ریختگی دندانی میشود. در صورتی که دندان عقل در چنین شرایطی باشد و اقدامی برای کشیدن و خارج کردن آن از دهان انجام نشود ممکن است دچار عوارض نکشیدن دندان عقل شوید :

  1. عدم وجود فضای کافی برای رشد کامل دندان عقل باعث ورود فشار به دیگر دندان های مجاور شده که در این موقعیت فرد احساس درد میکند.
  2. دندان ها بهم ریخته میشوند و روی هم قرار میگیرند که این موقعیت باعث شلوغی دهان میشود.
  3. بروز پوسیدگی در دندان عقل از عوارض نکشیدن دندان عقل یا عوارض نکشیدن دندان عقل نیمه نهفته است
  4. بروز انواع بیماری لثه و کیست لثه.
  5. بروز عفونت و چرک در ناحیه اطراف دندان که از عوارض دندان عقل هستند.
  6. رشد کیست در فک، یکی از اصلی ترین عوارض نکشیدن دندان عقل
  7. در برخی شرایط رشد تومورهای دهانی که از عوارض نکشیدن دندان عقل نیمه نهفته است.

عوارض نکشیدن دندان عقل نیمه نهفته

سوالات متداول

از کجا بفهمیم که دندان عقل نهفته یا نیمه نهفته داریم؟

روش تشخیص نهفته یا نیمه نهفته بودن دندان عقل را نمیتوانید خود تشخیص دهید و اینکار باید توسط دندانپزشک و از روی عکس رادیولوژی از دندان باشد.

علائم درد دندان عقل چیست؟

درد در قسمت فک
تورم، قرمز شدن یا لثه در اطراف دندان
مشکل هنگام باز کردن دهان
گوش درد یا سردرد
احساس درد هنگام جویدن یا گاز گرفتن
بوی بد دهان یا احساس طعم بد در دهان

بهترین زمان برای کشیدن دندان عقل چه زمانی است تا دچار عوارض نکشیدن دندان عقل نشویم ؟

بهترین زمان برای کشیدن دندان عقل از ۲۵ تا ۳۰ سالگی است، زیرا زمانی که رشد استخوان ها کامل شود این فرآیند باعث سخت تر شدن شرایط کشیدن دندان عقل میشود.

نتیجه گیری و جمع بندی

کشیدن دندان عقل یا جراحی دندان عقل، فرآیندی است که در ابتدا نیاز به بررسی از روی عکس رادیولوژی از دندان و یا عکس opg از دندان دارد. پزشک با توجه به عکس، نحوه قرار گیری و موقعیت دندان را دیده و درمان مناسب بین کشیدن یا جراحی دندان را انجام میدهد. در صورتی که نیاز به جراحی دندان عقل باشد لازم است اینکار توسط پزشک متخصص جراحی لثه و یا پزشک متخصص جراحی دهان، فک و صورت انجام شود تا بافت لثه اطراف دندان بعد از کشیدن به خوبی ترمیم شوند. توجه داشته باشید که اقدامات کشیدن یا جراحی دندان عقل را در زمان مناسب خود انجام دهید و اینکار را پشت گوش نیندازید تا دچار عوارض نکشیدن دندان عقل نشوید.

اگر شما هم قصد جراحی دندان عقل خود را دارید، برای مشاوره و تعیین وقت با ما در تماس باشید.

برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید:



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *