درمان میخچه پا

درمان میخچه پا

شاید شما هم دنبال راه‌هایی برای درمان میخچه پا باشید. در این مقاله انواع میخچه و درمان‌های آن را بررسی خواهیم کرد.

میخچه واکنش پوست در برابر سایش، فشار و یا اصطحکاک است. این واکنش پوستی به گونه‌ای است که پوست در محل‌هایی که تحت فشار بوده ضخیم می‌شود. میخچه پا انواع متفاوتی دارند اما عمدتاً گرد و سفت و دردناک هستند و حس ناخوشایندی را ایجاد می‌کند. این ضایعه اغلب در رو یا بین انگشتان پا و یا زیر پنجه پا به وجود می‌آید.

درمان میخچه پا به روش های مختلفی صورت می‌گیرد که با توجه به نوع و شدت آن می‌توان درمان‌های مختلفی را انجام داد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.

میخچه پا چگونه به وجود می‌آید؟

یکی از شایع‌ترین دلایل به وجود آمدن میخچه پا، پوشیدن کفش نامناسب است. استفاده از کفش‌ تنگ یا بسیار بسته که باعث محدود شدن انگشتان پا می‌شود و یا برعکس، کفش‌های خیلی باز و یا گشاد که سایش و اصطحکاک بین کفش و پا را افزایش می‌دهد، باعث ایجاد میخچه می‌شود. همچنین استفاده از کفش‌های پاشنه بلند برای خانم‌ها یکی از دلایل ایجاد میخچه است.
اضافه وزن و افزایش فشار روی پا‌ها نیز می‌تواند باعث به وجودآمدن میخچه پا شود.
• اختلالات ساختاری و غیر طبیعی در پا، مشکلات ارتوپدی و نقض‌های مادر زادی و مشکلاتی از این قبیل در بروز میخچه پا نیز نقش اساسی دارد.
• قرار گرفتن روی پا‌ها به مدت طولانی یا راه رفتن و ورزش زیاد نیز از دلایل ایجاد میخچه است.

انواع میخچه

میخچه‌های پا به دو دسته میخچه‌های نرم و میخچه‌های سخت تقسیم می‌شوند. شایع‌ترین نوع آن میخچه‌های سخت هستند.
میخچه‌های سخت به شکل یک توده سفت و خشک در مفاصل خارجی انگشتان به ویژه انگشت پنجم دیده می‌شود. میخچه‌های نرم نیز به علت جذب مقدار زیادی رطوبت از طریق تعریق، حالت کوبیده و نرمی دارند که معمولاً بین انگشتان پا ایجاد می‌شوند.

راه های درمان میخچه

  • درمان میخچه پا با محلول

برای درمان میخچه پا می‌توانید محلول و قطره‌هایی را که مخصوص درمان میخچه است از داروخانه تهیه کنید. این محلول ها دارای ترکیبات اسید سالسیلیک و اسید لاکتیک هستند که اثر خوردنگی دارد و به مرور زمان میخچه را از بین می برند. برای دیدن نتیجه، کافی است آن را به مدت یک هفته روزی دوبار استفاده کنید. قبل از استفاده از این محلول ها ابتدا باید پاهای خود را کاملا بشویید و سپس محلول را با استفاده از گوش پاک کن روی محل مورد نظر ماساژ دهید. برای اثر بخشی بهتر آن می‌توانید قبل از استفاده پاهای خود را مدتی در آب گرم خیس کرده و پس از خشک کردن کامل، از محلول استفاده کنید.

  • درمان میخچه پا با چسب میخچه

همانطور که در قسمت قبل درباره آن صحبت کردیم، اسید سالسیلیک برای درمان میخچه بسیار موثر است. این ماده در چسب میخچه هم استفاده شده است. برای استفاده از چسب میخچه، ابتدا پاهای خود را شسته و کامل خشک کنید سپس چسب میخچه را با دقت روی محل مورد نظر قرار دهید و مراقب باشید که چسب حرکت نکند. این چسب باید به مدت 48 ساعت روی میخچه باقی بماند.

  • میخچه پا را می‌توانید به روش های خانگی نیز درمان کنید، یکی از این روش ها استفاده از گوجه فرنگی است، به این صورت که، یک گوجه را برداشته، از وسط نصف کنید و روی میخچه بگذارید. بهتر است با پارچه ای روی آن را ببندید تا ثابت بماند زیرا حداقل 12 ساعت باید روی میخچه باقی بماند.
  • روش دیگر و رایج درمان خانگی میخچه پا، لایه برداری پا است. برای این کار ابتدا پاها را در آب گرم گذاشته و بعد از مدتی آن را خشک می‌کنیم. سپس با روش های مختلف مثلا با سوهان ناخن یا سنباده مخصوص پا یا سنگ پا و ابزاری مانند آن روی میخچه را لایه برداری میکنیم . این کار را تا زمانی ادامه میدهیم که میخچه پا نرم شود و به مرور زمان از بین برود.  برای لایه برداری بهتر، می‌توانید از جوش شیرین وسرکه سیب که با آب مخلوط شده اند و یا مالش سیر در محل میخچه استفاده کنید.
  • قابل ذکر است که این راه های درمان در افراد دیابتی، فشار خون بالا و یا افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف و در کل افرادی با بیماری های خاص نباید انجام شود و در صورت انجام هم قبل از اقدام به کاری حتما باید با پزشک مربوطه مشورت شود.

عوارض درمان نشدن میخچه پا چیست؟

درمان میخچه از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که اگر درمان نشود می‌تواند به مرورزمان پوست سالم اطراف خود را نیز از بین ببرد.

میخچه پا اغلب به رنگ سفید است ولی در بعضی موارد رنگ آن به قهوه ای و یا قرمز تغییر می‌کند که در این موارد ممکن است باعث ایجاد زخم‌های باز همراه با ترشحات چرکی شود.

درمان میخچه در افراد  دارای سیستم ایمنی ضعیف، دیابتی و افراد مسن باید سریع تر صورت گیرد. زیرا این افراد مقاومت بدنشان کم است و در برابر هر آسیب کوچکی باید ایمن شوند تا از ایجاد مشکلات جدی ترجلوگیری شود.

راه های پیشگیری از ایجاد میخچه پا

  • در مرحله اول به کفش و جوراب خود توجه کنید و از کفش یا جوراب خیلی تنگ یا گشاد استفاده نکنید.
  •  در بسیاری از موارد میخچه به علت فشار غیر طبیعی بر قسمتی از پا وارد می‌شود. برای حفظ سلامت پا های خود و جلوگیری از ایجاد این مشکل ابتدا به پزشک ارتوپد جهت چکاپ کامل مراجعه کنید تا در صورت وجود مشکل آن را با کفی کفش یا ورزش های مناسب برطرف کند.
  • به تناسب اندام خود اهمیت بدهید، مشکل اضافه وزن را جدی بگیرید و برای حل آن تلاش کنید.
  • شستن، خشک کردن و نرم نگهداشتن پا ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

حرف آخر

میخچه پا یک عارضه کوچک اما آزار دهنده است و همانطور که با مراقبت و رسیدگی می‌تواند به خوبی درمان شود، عدم رسیدگی به آن هم به شدت مخرب است و مشکلات بزرگی را به وجود می آورد. پس راه های پیشگیری لازم را با دقت انجام دهید و در صورت بروز آن، درمان را جدی بگیرید.

سوالات و نظرات خود را راجع به مقاله درمان میخچه پا در قسمت دیدگاه‌ها بنویسید .. حتما پاسخ خواهیم داد.
..

مطالب پیشنهادی

برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید:



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *