ایمپلنت یک روش پیشرفته برای جایگزین شدن به جای دندانی است که از دست رفته است. ایمپلنت به واسطه شباهت بالا و عملکردی که همانند دندان طبیعی دارد، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. اگر بخواهیم بگوییم ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است باید گفت این روش برای افرادی که دارای ویژگی های خاص و همچنین سلامت عمومی مناسبی هستند یک روش ایده آل است.
ایمپلنت جایگزین دائمی دندان، جهت بازگرداندن عملکرد دهان و زیبایی چهره است. اما ایمپلنت برای همه افراد مناسب نیست، این درمان نیازمند فاکتورهایی است که در ادامه به هریک خواهیم پرداخت. در این مطلب به طور کامل بررسی میکنیم که ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است و در مقابل، ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست.
اگر شما هم قصد ایمپلنت دندان در تهرانپارس را دارید و میخواهید بدانید که این روش برای شما مناسب است یا نه، میتوانید با مجموعه ما تماس بگیرید و یا جهت تعیین وقت فرم انتهای همین مقاله را با مشخصات خود پر کنید.
ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟
- افرادی که دندان های خود را از دست داده اند: این روش بهترین گزینه و انتخاب مناسب برای افرادی است که یک یا چند دندان خود را به دلایل مختلفی مثل پوسیدگی، آسیب دیدن و یا بیماری لثه از دست داده اند. ایمپلنت در این شرایط نقش یک دندان طبیعی را در دهان دارد و عمکرد جویدن و همچنین ظاهر را بهبود میبخشد.
- افرادی که تراکم استخوان فک کافی دارند: سلامت و تراکم استخوان کافیِ فک یک گزینه مهم برای ایمپلنت دندان است. هنگامی که استخوان فک مناسب باشد ایمپلنت به خوبی در آن قرار میگیرد و با استخوان جوش میخورد، همچنین دوام طولانی مدتی هم خواهد داشت. اما در صورت کمبود استخوان فک، پزشک قبل یا حین جراحی از پودر استخوان جهت تقویت تراکم استخوان فک استفاده میکند.
- افرادی که از سلامت عمومی کامل برخوردارند: یکی از شرایط لازم جهت جراحی ایمپلنت دندان، سلامت کامل بدن است. بیماری هایی نظیر دیابت کنترل نشده و یا مشکلات قلبی میتواند باعث خطر جراحی و عدم موفقیت در ایمپلنت شوند.
- افرادی که به دنبال یک جایگزین دائمی هستند: ایمپلنت دندان در مقایسه با پروتز متحرک، یک راه حل دائمی و جایگزینِ دندان طبیعی است. با ایمپلنت دیگر نیاز به مراجعه مکرر به دندانپزشک و تعویض روش درمانی نخواهد بود.
- افرادی که از سلامت کامل دهان و دندان برخوردار هستند: سلامت کامل لثه ها که عاری از هرگونه عفونت و بیماری برای کاشت ایمپلنت باشند امر ضروری است. افرادی که به سلامت کامل دهان و دندان خود اهمیت میدهند، گزینه مناسبی برای انجام ایمپلنت دندان هستند.
ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست ؟
- افرادی که دچار بیماری های مزمن کنترل نشده هستند (مثل دیابت شدید): بیماری هایی مثل دیابت کنترل نشده و مشکلات قلبی میتوانند روند درمان و بهبودی بعد از جراحی را کند و یا دچار چالش کنند. در این شرایط خطر ایجاد عفونت هم افزایش میابد و ممکن است ایمپلنت با استخوان فک جوش نخورد و باعث عدم موفقیت در نتیجه درمان شود.
- افرادی که سیگار و دخانیات مصرف میکنند: مصرف مواد مخدر در جریان گردش خون تاثیر منفی میگذارند و باعث شکست در ایمپلنت، افزایش عفونت و جوش نخوردن ایمپلنت به استخوان فک میشود. افرادی که میتوانند در این لحظه از این روش استفاده کنند
- افرادی که دچار مشکلات پوکی استخوان هستند: پوکی استخوان و دیگر بیماری های استخوانی باعث کاهش تراکم استخوان فک میشوند و این روند باعث شکست در نتیجه ایمپلنت دندان میشود.
- افرادی که جراحی دهان و فک برای آنها خطرناک است: افرادی که سابقه جراحی ناموفق را دارند و یا بر اثر داروهای خاص و حساسیت ها ممکن است جراحی ایمپلنت برای آنها گزینه مناسبی نباشد. دندانپزشک باید قبل از هرگونه جراحی تمامی سوابق درمانی بیمار را بررسی کند.
- زنان باردار: دوران بارداری همراه با تغییرات هورمونی همراه است که ممکن است این تغییرات سلامت لثه را تحت تاثیر قرار دهند و خطر ابتلا به عفونت افزایش یابد. معمولا جراحی ایمپلنت در این دوران توصیه نمیشود.
- افرادی که سابقه مصرف داروهای خاص را دارند: مصرف برخی از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را مختل میکند، باعث اختلال در روند بهبودی بعد جراحی نیز خواهند شد. بنابراین جراحی ایمپلنت باید با برنامه ریزی معین و تحت نظر پزشک انجام شود.
- نوجوانانی که رشد فک آنها هنوز کامل نشده است: ایمپلنت برای نوجوانانی که هنوز رشد استخوان فک آنها کامل نشده مناسب نیست. لازم است تا رشد کامل و سن مناسب ایمپلنت دندان صبر کرد.
مقایسه ایمپلنت دندان با دیگر روش های جایگزینی دندان
آیا شما کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان هستید؟ | 7 مورد مهم
اینکه ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است و آیا این روش برای شما هم مناسب هست یا خیر، به شرایط متفاوتی بستگی دارند. سلامت جسمی، سلامت کامل دهان و دندان، سبک زندگی و عادات روزمره شما. با توجه به عوامل زیر میتوانید بررسی کنید که آیا ایمپلنت برای شما گزینه مناسبی است یا خیر؟!
- سلامت عمومی شما چقدر است: برخورداری از سلامت جسمی کامل. اگر دچار بیماری های مزمن مانند دیابت کنترل نشده، فشار خون بالا و یا مشکلات قلبی هستید نیاز است قبل از انجام ایمپلنت تمامی بررسی های لازم را با پزشک خود داشته باشید.
- سلامت استخوان و لثه به چه میزان است: ایمپلنت داخل استخوان فک شما قرار میگیرد و لازم است که استخوان فک شما سلامت و تراکم کافی را داشته باشد. اگر استخوان فک تحلیل رفته باشد، نیاز به پیوند استخوان خواهد بود.
- میزان رعایت بهداش دهان و دندان چقدر است: یکی از نکات ضروری برای ایمپلنت دندان میزان رعایت بهداشت دهان و دندان است. اگر لثه و دندان ها شرایط مناسبی نداشته باشند باعث شکست در نتیجه نهایی ایمپلنت و بروز عفونت خواهد شد.
- میزان استفاده از دخانیات و سیگار به چه صورت است: سیگار کشیدن میتواند در میزان روند بهبودی بعد از ایمپلنت تاثیر بگذارد. توصیه میشود تا چند روز بعد از جراحی ایمپلنت از استعمال دخانیات بپرهیزید زیرا ممکن است باعث شکست در نتیجه ایمپلنت دندان شود.
- میزان صبر شما برای یک درمان بلند مدت چقدر است: ایمپلنت دندان یک درمان زمانبر است و از زمان جراحی و قرار دادن پایه ایمپلنت تا زمان تحویل نهایی روکش 3 تا 4 ماه زمان نیاز است، بنابراین اگر به دنبال راه حل سریع هستید، ایمپلنت دندان برای شما مناسب نخواهد بود.
- سن شما چقدر است: ایمپلنت روشی مناسب برای افرادی که است که استخوان فک آنها به اندازه کافی رشد کرده است، بنابراین ایمپلنت برای نوجوانانی که در سن رشد هستند مناسب نیست.
- میزان برآورد هزینه های کلی ایمپلنت: ایمپلنت دندان روشی است که با توجه به مزایایی که نسبت به دیگر روش ها دارد، هزینه بیشتری هم نسبت به دیگر روش های جایگزینی جای خالی دندان دارد. بنابراین قبل از هرگونه اقدامی درباره تمامی هزینه های حین درمان با پزشک خود مشورت لازم را داشته باشید.
جمع بندی و سخن پایانی
ایمپلنت دندان یک روش نوین و موثر برای جایگزین دائمی دندان های از دست رفته است. ایمپلنت نه تنها باعث بهبود عملکرد دهان و دندان میشود بلکه زیبایی و ظاهر دهان و چهره را بهبود میبخشد. با این حال برای انجام ایمپلنت دندان لازم است که عوامل مهمی از جمله میزان سلامت دهان و استخوان فک به خوبی در نظر گرفته شود.
بعد از جراحی ایمپلنت هم، میزان موفقیت در نتیجه ایمپلنت و ماندگاری آن تا حد زیادی به مراقبت های فرد و عادات و سبک زندگی او بستگی دارد. بنابراین با بررسی نکات لازم و موارد مهم قبل از ایمپلنت دندان و بعد از جراحی میتوانید به این نتیجه برسید که ایمپلنت دندان آیا برای شما روش مناسبی است یا خیر؟!
جهت بررسی سلامت کلی دهان و دندان ها و مشورت با دندانپزشکان متخصص جراحی دهان، فک و صورت و ایمپلنت در این مجموعه فرم زیر را با مشخصات دقیق خود تکمیل کنید.
سوالات متداول
چه کسانی نمیتوانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟
افرادی که دچار بیماری های مزمن و کنترل نشده مثل دیابت و یا مشکلات قلبی هستند ایمپلنت برای آنها گزینه مناسبی نیست و ممکن است برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته نیاز به درمان های دیگری داشته باشند.
آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟
قبل از شروع ایمپلنت بی حسی به میزان کافی برای شما تزریق میشود و شما هیچگونه درد و اذیتی در حین جراحی و مراقبت های بعد از آن احساس نخواهید کرد. بعد از اتمام جراحی نیز با مسکن های تجویز شده درد کمی که ممکن است تجربه کنید، کنترل میشود.
آیا ایمپلنت برای افراد مسن هم مناسب است؟
بله اما لازم است قبل از آن استخوان فک برای قرار گرفتن پایه ایمپلنت از سلامت کافی برخوردار باشند.