کامپوزیت دندان های فاصله دار چگونه انجام میشود؟ دندان های فاصله دار از مواردی هستند که علاوه بر نازیبا کردن لبخند و ظاهر نامطلوب، میتوانند مشکلات زیاد دیگری را هم به همراه داشته باشند. افرادی که دارای دندان های فاصله دار (دیاستما) هستند، تمایل زیادی به از بین بردن فاصله بین دندان های خود دارند. در دندانپزشکی، بسته به میزان فاصله بین دندان ها، میتوان با چند روش اصولی این مشکل را اصلاح کرد. در این مقاله قصد داریم به روشی برای بستن فاصله دندان ها، به نام کامپوزیت دندان های فاصله دار بپردازیم.
در ابتدا باید بگوییم کامپوزیت برای دندان های فاصله دار در شرایطی که فاصله بین دندان ها جزئی باشد و دندانپزشک این روش را تایید کند میتوان این فاصله جزئی را از بین برد. از آنجایی که کامپوزیت دندان فاصله دار روشی است که طرفداران زیادی دارد قصد داریم به نحوه انجام آن و پاسخ سوالات کلی شما درباره کامپوزیت دندان های فاصله دار بپردازیم،
در ادامه ی این راهنما با ما همراه باشید. اگر شما هم دارای دندان های فاصله دار هستید و از فاصله بین دندان هایتان ناراضی هستید و قصد انجام کامپوزیت در شرق تهران را دارید، میتوانید با مراجعه به کلینیک ما در مورد تمامی روش های مناسب و مخصوص دندان های خود مشورت کنید. تمامی درمان های تخصصی تهیه و ساخت روکش های دندانی و لمینیت های سرامیکی در لابراتوار تخصصی این مجموعه در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت ساخت مواد برای مراجعین عزیز آماده سازی میشود.
بررسی دلایل نیاز به انجام کامپوزیت برای دندان های فاصله دار
- زیبایی لبخند و بهبود ظاهر دندان ها: دندان های فاصله دار، لبخند را نامتقارن نمایش میدهند و در اعتماد به نفس فرد تاثیر منفی میگذارند. کامپوزیت دندان های فاصله دار هم باعث مرتب شدن و هم جذابتر شدن لبخند میشوند.
- جلوگیری از گیر غذایی: وجود فاصله بین دندان ها باعث میشود تا ذرات غذایی به راحتی بین دندان ها گیر کنند و تمیز کردن آنها دشوار شود. همین امر باعث پوسیدگی دندان و به دنبال آن التهاب لثه و بوی بد دهان میشود. کامپوزیت برای دندان های فاصله دار باعث میشود تا از گیر کردن غذا جلوگیری شود و بهداشت دهان و دندان ها به درستی رعایت شود.
- راحتی و آسانی حین تلفظ کلمات: در برخی شرایط فاصله بین دندان ها میتواند بر نحوه تلفظ کلمات تاثیر بگذارد و باعث ایجاد مشکلات گفتاری شود. کامپوزیت دندان فاصله دار راه حلی برای بهبود تکلم فرد است.
علت ایجاد دندان های فاصله دار چیست؟
فاصله بین دندان ها که نام آن دیاستما است، در دندان ها جلویی ایجاد میشود که از چند میلی متر تا چند سانتی متر متغیر است. دندان های فاصله دار معمولا به دلایل مختلفی ایجاد میشوند:
- اندازه نامتناسب دندان ها و فک: در شرایطی که دندان ها از فضایی که در قوس فکی وجود دارد کوچکتر باشند، فضای خالی میان دندان های ایجاد میشود.
- عوامل ژنتیکی: یکی از عوامل مهم دندان های فاصله دار، وراثت است.
- عادات دهانی: مکیدن انگشت شست یا جویدن ناخن و فشار دادن زبان به دندان ها میتواند باعث ایجاد فاصله بین دندان ها شود.
- رشد بیش از اندازه فرنوم: فرنوم در حالتی است که لثه و دندان های جلو را به هم متصل میکند. رشد بیش از اندازه فرنوم باعث ایجاد فشار بر دندان ها شده و دندان های فاصله دار را ایجاد میکند.
- از دست دادن زود هنگام دندان های شیری: اگر از دست دادن دندان های شیری زودتر از زمان معین اتفاق بیوفتد و دندانهای دائمی نتوانند به درستی در جای خود قرار بگیرند. فاصله بین دندانها ایجاد میشود.
- بیماری های لثه: عفونت لثه باعث تحلیل رفتن لثه و از بین رفتن استخوان نگهدارنده دندان شده و فاصله دندانی ایجاد میشود.
- تومورها: وجود تومورهای فکی میتواند باعث ایجاد دیاستم شود.
مزایای کامپوزیت دندان های فاصله دار
- سرعت در فرآیند درمان: کامپوزیت دندان فاصله دار روشی سریع و بدون درد است که نیاز به تراش دندان ها و آماده سازی در لابراتوار ندارد و در یک جلسه انجام میشود.
- هزینه مناسب: کامپوزیت برای دندان های فاصله دار نسبت به دیگر روش ها دارای هزینه کمتری است.
- همرنگ بودن با دندان طبیعی: ماده کامپوزیت به خوبی همرنگ دندان است که دندانپزشک با تکنیک های خاصی، فاصله میان دندان ها را از بین میبرد.
- قابلیت ترمیم: در صورتی که کامپوزیت دندان ها دچار آسیب شود به راحتی میتوان آن را ترمیم کرد.
مقایسه کامپوزیت دندان های فاصله دار با سایر روش ها
کامپوزیت دندان های فاصله دار یکی از محبوب ترین روش ها برای اصلاح فاصله بین دندانی است. روش های دیگری هم برای از بین بردن فاصله میان دندان ها وجود دارد که قصد داریم آنها را به طور کلی مقایسه کنیم:
کامپوزیت دندان
مزایا:
- سرعت انجام بالا
- هزینه مناسب نسبت به دیگر روش ها
- ترمیم راحت در صورت ایجاد آسیب
معایب:
- دوام کمتر نسبت به دیگر روش ها
- احتمال تغییر رنگ
- نیاز به مراقبت های ویژه برای حفظ طول عمر کامپوزیت
لمینیت دندان
مزایا:
- طبیعی و زیبایی ظاهر دندان ها
- مقاومت بالا در برابر لکه و تغییر رنگ
- اطلاح عیوب ظاهری دندان ها از لحاظ رنگ و فرم
معایب:
- هزینه بالا
- نیاز به تراش سطح دندان
- امکان شکستن و تغییر تمامی دندان ها و شروع پروسه درمان از ابتدا
ارتودنسی دندان
مزایا:
- اصلاح مشکلات دندان و فک به طور کامل
- نتیجه دائمی و پایدار
- بهبود عملکرد دهان و تکلم
معایب:
- مدت زمان طولانی درمان
- هزینه بالا نسبت به سایر روش ها
- نیاز به استفاده طولانی مدت از بریس ها یا سیم های ارتودنسی
- احتمال ایجاد درد و ناراحتی در طول مدت زمان درمان
چه روشی برای شما مناسب است؟
انتخاب روش مناسب برای از بین بردن فاصله میان دندان ها به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهمترین آنها میزان فاصله ای است که بین دندان ها وجود دارد. زیرا این میزان فاصله تعیین کننده نوع درمانی است که برای از بین بردن فاصله میان دندان ها مورد استفاده قرار میگیرد. دندانپزشک بعد از بررسی کامل بهترین گزینه را برای شما پیشنهاد خواهد داد.
مراحل انجام کامپوزیت دندان های فاصله دار
کامپوزیت برای دندان های فاصله دار فرآیندی است که در یک جلسه قابل انجام است و شامل مراحل زیر میشود:
- مشاوره اولیه: دندانپزشک در اولین جلسه تمامی دندان ها و وضعیت فک را به طور کامل مورد بررسی قرار میدهد و انتظارات شما از درمان را میپرسد. اگر پوسیدگی دندان یا درمان لازم دیگری قبل از کامپوزیت نیاز باشد در ابتدا آن را برطرف میکند.
- آماده سازی دندان ها: در ابتدا دندان های شما به طور کامل تمیز میشود و سطح آن برای قرار گرفتن ماده کامپوزیت آماده میشود. در این مرحله رنگ کامپوزیت همرنگ دندان های شما که با دیگر دندان ها هماهنگ باشد انتخاب میشود.
- شروع درمان: در این مرحله ماده کامپوزیت روی سطح دندان ها فرم داده میشود و با نور مخصوص روی دندان ها سفت میشود و با تکنیک و ابزارهای مخصوص دندان برای رسیدن به نتیجه دلخواه شما به مرحله انتهایی خود میرسد.
تمامی درمان های تخصصی زیبایی در این مجموعه از مرحله شروع و مشاوره کامل تا تحویل نهایی توسط دندانپزشکان باتجربه و با تکنیک های روز دنیا برای شما انجام میشود. برای تعیین وقت ویزیت و درمان فرم زیر را با اطلاعات خود تکمیل کنید.
سوالات متداول
آیا کامپوزیت دندان های فاصله دار درد دارد؟
دندانپزشک قبل از شروع درمان برای شما از بی حسی موضعی استفاده میکند تا شما هیچ دردی را حین درمان احساس نکنید. بعد از درمان نیز ممکن است دندان ها به میزان کمی نسبت به دمای سرد و گرم حساس شوند که موقتی است و از بین میرود.
فرق کامپوزیت با لمینیت برای از بین بردن فاصله دندان ها در چیست؟
ماده : کامپوزیت از ماده رزینی ساخته شده ولی لمینیک سرامیکی است
تراشیدن دندان ها: دندان ها در لمینیت میزان بیشتری در کامپوزیت تراشیده میشوند.
هزینه : هزینه کامپوزیت نسبت به لمینیت کمتر است
دوام: مدت زمان ماندگاری لمینیت نسبت به کامپوزیت دندان بیشتر است.
آیا کامپوزیت دندان قابل تعویض است؟
بله، کامپوزیت دندان به مرور زمان ممکن است دچار سایش و شکستگی یا تغییر رنگ شود. در این شرایط میتوان کامپوزیت قدیمی را برداشت و از کامپوزیت های جدید برای ترمیم استفاده کرد.