کامپوزیت دندان و بوی بد دهان | 5 دلیل مهم

کامپوزیت و بوی بد دهان

طبق مطالعات اخیر، برخی از افرادی که کامپوزیت دندان انجام میدهند از مشکل بوی بد دهان خود شکایت دارند. کامپوزیت دندان و بوی بد دهان میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که عفونت لثه یا جرم دندان ممکن است جز دو علت از چند علت اتفاق کامپوزیت دندان و بوی بد دهان باشند. کامپوزیت یک درمان پرطرفدار هم برای ترمیم همرنگ دندان و هم برای زیبایی لبخند محسوب میشود، اما نادیده گرفتن برخی از مسائل مهم، مثل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و همچنین تجمع ذرات غذایی که موجب ایجاد باکتری میشود میتواند باعث بوی ناخوشایند از دهان شود. عوامل مهم دیگری که بعد از انجام کامپوزیت دندان باعث بوی بد دهان میشوند را در ادامه مورد بررسی قرار میدهیم. با ما همراه باشید.

 اگر شما هم تصمیم به انجام کامپوزیت دندان در رسالت را دارید میتوانید با تکمیل فرم انتهای مقاله با مشخصات دقیق خود، برای تعیین وقت ویزیت اقدام کنید.

بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

کامپوزیت دندان و بوی بد دهان، آیا ارتباطی بین این دو وجود دارد؟

بله، بین کامپوزیت دندان و بوی بد دهان میتواند ارتباطی وجود داشته باشد. کامپوزیت به خودی خود باعث ایجاد بوی بد دهان نمیشود اما اگر رعایت بهداشت دهان و دندان به طور صحیح انجام نشود و یا درمان کامپوزیت به درستی و با مهارت کافی انجام نشود میتواند به مشکل کامپوزیت دندان و بوی بد دهان دامن بزند.

دلایل ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت دندان چه مواردی هستند؟

  1. بیماری های لثه و التهاب لثه به دلیل تحریکی که توسط کامپوزیت ایجاد میشود: اگر کامپوزیت دندان به درستی انجام نشود میتواند باعث به وجود آمدن التهاب و بیماری لثه و بعد عفونت لثه شود. این مورد باعث ایجاد بوی بد دهان میشود.
  2. پوسیدگی دندان در قسمت زیر کامپوزیت و عدم رعایت بهداشت دهان: اگر قبل از کامپوزیت دندان، پوسیدگی دندان از بین نرود و درمان نشود، ممکن است در ناحیه زیر کامپوزیت به مرور گسترده شده و باعث ایجاد بوی بد دهان شود.
  3. استفاده از مواد نامرغوب کامپوزیت و عدم مهارت کافی دندانپزشک: استفاده از مواد بی کیفیت در کامپوزیت میتواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود که در نهایت باعث ایجاد بوی بد دهان میشود.
  4. عدم تطابق کامپوزیت با دندان و لبه دندان و ایجاد فضایی برای تجمع باکتری ها: اگر کامپوزیت به درستی روی دندان قرار نگیرد، فضایی بین دندان و کامپوزیت به وجود می آید که محل تجمع باکتری ها و ذرات غذایی است. این امر باعث ایجاد پوسیدگی دندان و در نهایت تشدید کامپوزیت دندان و بوی بد دهان میشود.
  5. عفونت دهان: بروز عفونت در دهان، مثل عفونت لثه یا عفونت ریشه دندان میتوانند باعث ایجاد بوی بد در دهان شود.

آیا کامپوزیت دندان همیشه باعث ایجاد بوی بد در دهان میشود؟

خیر، در بسیاری از شرایط ممکن است هیچ مشکلی مثل التهاب لثه و بوی بد دهان بعد از کامپوزیت به وجود نیاید. زیرا کامپوزیت به خودی خود باعث بوی بد دهان نمیشود، اما در صورتی که بهداشت دهان و دندان رعایت نشود و کامپوزیت به درستی انجام نشود این مشکل پیش می آید. در بسیاری از شرایط کامپوزیت دندان باعث بهبود عملکرد و ظاهر دندان ها میشود، بدون اینکه هیچ تاثیری روی بوی بد دهان بگذارد.

کامپوزیت و بوی بد دهان

درمان بوی بد دهان بعد از کامپوزیت دندان

  • جرمگیری تخصصی و حرفه ای دندان ها
  • درمان عفونت لثه و از بین بردن عفونت لثه
  • ترمیم کامپوزیت های نامناسب
  • استفاده از داروهای تجویز شده پزشک جهت از بین بردن عفونت
  • استفاده از غذاهای مناسب و کاهش مصرف خوراکی های سفت و چسبناک

راهکار های جهت جلوگیری از اتفاق کامپوزیت دندان و بوی بد دهان

  • انتخاب دندانپزشک ماهر و با تجربه
  • رعایت دقیق و صحیح بهداشت دهان و دندان
  • استفاده از دهانشویه و استفاده مداوم از نخ دندان
  • مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی وضعیت کامپوزیت ها و سلامت دندان ها

 چه زمانی لازم است که به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

مراجعه به دندانپزشک برای افرادی که با مشکل کامپوزیت دندان و بوی بد دهان روبه رو هستند مسئله بسیار مهمی است. علائمی که نشان دهنده مراجعه به دندانپزشک هستند، شامل موارد زیر میشوند:

  • تغییر در رنگ یا فرم کامپوزیت: اگر کامپوزیت ها دچار تغییر رنگ، کدر شدن و یا تغییر فرم شده اند، به دلیل سایش یا آسیب، محیط مناسبی برای تجمع باکتری ها فراهم شده است که منجر به ایجاد بوی بد دهان شده است.
  • تجمع پلاک و جرم: اگر در اطراف کامپوزیت تجمع پلاک یا جرم به وجود آمده است، این اتفاق میتواند باعث ایجاد بوی بد دهان شود.
  • ایجاد درد یا حساسیت: دندان ها اگر به طور غیر معمول دچار حساسیت شوند و شما حین خوردن یا نوشیدن احساس درد کنید ممکن است به معنای آسیب کامپوزیت و التهاب لثه باشد. این اتفاق باعث بوی بد دهان هم میشود.
  • وجود شکاف بین لثه و دندان طبیعی: اگر شکافی بین دندان طبیعی و کامپوزیت ایجاد شود، باعث نفوذ ذرات غذایی و تشکیل باکتری به ناحیه زیر دندان ها و بوی بد دهان میشود. به دنبال این اتفاق لثه عفونت میکند و بوی بد دهانی به وجود می آید.
  • عدم درمان پوسیدگی ناحیه زیر کامپوزیت: اگر پوسیدگی قبل از کامپوزیت دندان از بین نرود و درمان نشود، ممکن است با گذشت زمان بوی بد دهان ایجاد شود.

اهمیت مراجعه به موقع به دندانپزشک میتواند از بروز بسیاری از مشکلات پیشگیری کند، به همین دلیل نباید این اتفاق را نادیده بگیرید. نمونه ای از مشکلاتی که در مراجعه به موقع به دندانپزشک قابل پیشگیری اند، موارد زیر هستند:

  • تشخیص زود هنگام مشکلات: با مراجعه به موقع به دندانپزشک، تمامی درمان های لازم در جهت پیشگیری از بسیاری از مشکلات به سرعت تشخیص داده و انجام میشود.
  • برطرف شدن مشکلات ساختاری کامپوزیت: اگر کامپوزیت دندان آسیب دیده باشد و یا دچار مشکلاتی در ساختار آن شود، با ترمیم یا تعویض به موقع میتوان از ایجاد فضایی جهت تجمع باکتری ها و ایجاد بوی بد دهان جلوگیری کرد.
  • پیشگیری از بروز عفونت: گاهی اوقات اگر عفونت دندان به موقع درمان نشود به مشکلات جدی تر مثل آبسه دندان منجر میشود.
  • بررسی سلامت لثه ها: التهاب لثه یا بیماری پریودنتال یکی از علت های ایجاد بوی بد دهان است. مراجعه به موقع به دندانپزشک به پیشگیری از عفونت و التهاب لثه کمک میکند.

کامپوزیت دندان و بوی بد دهان

نتیجه گیری

کامپوزیت دندان و بوی بد دهان میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. مهمترین اقدامی که در این جهت میتواند واقعا موثر واقع شود، رعایت بهداشت دهان و دندان و انتخاب دندانپزشک با تجربه در این زمینه است. در صورت ابتلا به بوی بد دهان بعد از کامپوزیت دندان، بهتر است هر چه زودتر به دندانپزشک مراجعه کرده تا درمان مناسبی در این زمینه انجام شود.

اگر شما هم قصد کامپوزیت دندان‌های خود را دارید، فرم زیر را تکمیل کنید:



     

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *