رادیولوژی و عکسبرداری از دندان

رادیولوژی دندانپزشکی

در دندانپزشکی به منظور تشخیص بهتر و دقیق تر هنگام معاینات بالینی دندانپزشکی، عکس رادیوگرافی دندان از وضعیت سلامت دندان ها نحوه قرارگیری ریشه دندان، تشخیص بافت لثه و … انجام میشود. در رادیولوژی و عکسبرداری دندان از پرتوهای ایکس با شدت و مقدار کمتری برای تصویر برداری از دندان استفاده میشود. در تصویر رادیوگرافی تمام مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان، حفره ها و ریشه های دندان آسیب دیده مشخص میشود.

انواع عکس رادیوگرافی دندان | بهترین دندانپزشکی شرق تهران

اشعه‌ ایکس پری‌آپیکال: در این نوع عکس رادیوگرافی، ساختار کلی دندان از تاج تا ریشه و استخوان اطراف کاملا مشخص میشود. از طریق این نوع عکس رادیوگرافی میتوان مشکلات لثه در زیر دندان، دندان نهفته، کیست های فک و دهان، آبسه دندان، تومورها و اشکال و تغییرات استخوانی را بررسی کرد.
اشعه‌ ایکس اکلوزال: در این نوع تصویربرداری میتوان مشکلات سقف دهان و کف دهان را بررسی کرد. در این نوع عکس رادیوگرافی اکلوزال میتوان دندان هایی که از لثه بیرون نزدند و همچنین بافت شکاف سقف دهان و فک، کیست های دهانی و دندان اضافی را تشخیص داد.
اشعه‌ ایکس پانورامیک: این نوع عکس رادیوگرافی OPG تمامی قسمت ها و نمای کلی فک، دندان ها، سینوس، مفاصل گیجگاهی زیرواره‌ای (تمپورومندیبولار) و ناحیه بینی را نشان میدهد. در این نوع تصویربرداری پزشک میتوانید تمام قسمت های دندان های نهفته، ناهنجاری در فک ها، استخوان ها، وجود تومور، کیست در فک و عفونت و ترک دندان ها را تشخیص دهد.
اشعه‌ ایکس دیجیتالی: این نوع تصویربرداری دیجیتالی قابل ذخیره و یا ارسال در کامپیوتر است. در مدت زمان مراجعه اولین بار فرد، سری کامل تصاویر پری اپیکال که حدود 14 تا 21 فیلم است تهیه میشود. از این نوع تصویر رادیوگرافی برای بررسی و چکاپ دندان های پوسیده استفاده میشود.

چرا تصویر رادیوگرافی در دندانپزشکی ضروری است؟

  • رادیولوژی و عکسبرداری دندان برای تشخیص و یافتن دندان هایی که در جای خود نیستند و در لثه رشد نکردند ضرورت دارد. محل دقیق قرارگیری دندان های نهفته و همچنین دندان های شلوغ که رشد نامرتبی داشته اند نیز در تصاویر رادیوگرافی مشخص است.
  • از طریق تصویر رادیوگرافی میتوان تمامی مشکلات مربوط به کیست های دهانی و فکی، تومور ها و آبسه ها را مشاهده کرد.
  • محل قرار گرفتن دندان های

    دائمی کودکان که هنوز دندان های شیری آنها نیوفتاده است نیز در تصاویر رادیوگرافی قابل تشخیص است.

  • تصویر رادیوگرافی برای پوسیدگی های عمیق، جراحی های درمان ریشه(عصب کشی)، جراحی ایمپلنت دندان و دیگر جراحی های دهانی و کشیدن دندان مورد استفاده قرار میگیرد.
  • از عکس رادیوگرافی دندان برای درمان ارتودنسی نیز طرح ریزی میشود.

آیا گرفتن عکس رادیوگرافی خطرناک است؟

  • مقدار دز پرتوهای استفاده شده در اشعه ایکس دندانپزشکی بسیار کم است اما قسمت هایی از بافت یا سلول هایی که در معرض پرتوهای تصویربرداری هستند را تهدید میکند.
  • بهتر است بانوان باردار در معرض پرتوهای رادیولوژی و عکسبرداری دندان قرار نگیرند.

برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید:



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *