ایمپلنت دندان و بوی بد دهان؛ آیا ارتباطی دارند؟!

ایمپلنت دندان و بوی بد دهان

آیا ایمپلنت دندان و بوی بد دهان ارتباطی باهم دارند؟، ایمپلنت دندان به عنوان یکی از پیشرفته ترین روش های جایگزینی دندان از دست رفته است که باعث ایجاد تحولی عظیم در دندانپزشکی شده است. با این حال گاهی اوقات بعد از کاشت ایمپلنت افراد با مشکل بوی بد دهان مواجه میشوند. این موضوع نه تنها باعث کاهش اعتماد به نفس میشود بلکه مشکلاتی را در ناحیه ایمپلنت شده نیز به وجود می آورد. در این مطلب قصد داریم به بررسی ارتباط بین ایمپلنت دندان و بوی بد دهان و راه های درمان و پیشگیری از این موضوع بپردازیم. اگر شما هم با مشکل ایمپلنت دندان و بوی بد دهان رو به رو هستید با ما همراه باشید.

در کلینیک سبز که یک مرکز مجهز ایمپلنت دندان در نارمک است میتوانید کلیه خدمات درمانی خود را از مشاوره تا راهنمای های بعد از درمان، با استفاده از آخرین فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته انجام دهید.

ایمپلنت و بوی دهان

ایمپلنت دندان، راهکاری اصولی برای جایگزین شدن دندان از دست رفته

ایمپلنت به عنوان جایگزین دندان از دست رفته به خوبی نقش یک دندان طبیعی را هم در استخوان فک و هم داخل دهان ایفا میکند. پایه ایمپلنت در استخوان فک مانع تحلیل استخوان و حفظ ساختار چهره میشود. روکش ایمپلنت ظاهری طبیعی همانند دیگر دندان ها در دهان دارد و عملکرد جویدن و حتی صحبت کردن را بهبود میبخشد. طول عمر بالای ایمپلنت باعث شده تا بتوان به عنوان یک راه حل اصولی با مشکل بی دندانی مقابله کرد.

ارتباط بین ایمپلنت دندان و بوی بد دهان

آیا ایمپلنت دندان باعث ایجاد بوی بد در دهان میشود؟ این مسئله یکی از دغدغه های افرادی است که قصد انجام ایمپلنت دندان را دارند. ایمپلنت به طور مستقیم باعث ایجاد بوی بد در دهان نمیشود اما شرایطی وجود دارد که بعد از کاشت ایمپلنت میتواند باعث به وجود آمدن بوی بد در دهان شود.

علائم و نشانه های ایمپلنت و بوی بد دهان

  • بوی بد مداوم و شدید دهان
  • احساس تغییر در طعم غذاها
  • درد و تورم در اطراف ایمپلنت
  • خونریزی از لثه
  • لق شدن ایمپلنت

دلایل به وجود آمدن بوی بد دهان بعد از ایمپلنت دندان

  • ایجاد عفونت در اطراف ناحیه ایمپلنت: یکی از شایع ترین دلایل ایمپلنت دندان و بوی بد دهان، بروز عفونت در اطراف ایمپلنت است. عفونت به دلایل مختلفی ایجاد میشود، مثل عدم رعایت صحیح بهداشت، وجود مشکلاتی در سیستم ایمنی و یا عفونت های باکتریایی.
  • تجمع پلاک و باکتری: ایمپلنت دندان نیز همانند دندان های طبیعی میتوانند محل تشکیل پلاک و باکتری شود. این تجمع منجر به التهاب لثه و بوی بد دهان میشود.
  • مشکلات مربوط به روکش ایمپلنت یا پروتز ایمپلنت: در شرایطی که پروتز ایمپلنت یا همان روکش ایمپلنت دچار شکستگی یا لق شدگی شود باعث گیر غذایی و بوی بد دهان میشود.
  • بیماری های لثه: عفونت لثه یا بیماری های لثه حتی قبل از کاشت ایمپلنت هم میتوانند باعث ایجاد بوی بد دهان شوند.
  • بیماری های سیستمیک: یکی از دلایل ارتباط ایمپلنت دندان و بوی بد دهان بیماری های سیستمیک بدن مثل دیابت کنترل نشده است که میتوانند روی سلامت دهان و دندان تاثیر بگذارند و باعث بروز بوی بد دهان شوند.

بوی بد دهان و ایمپلنت دندان

تشخیص بوی بد دهان ناشی از ایمپلنت

ایمپلنت دندان و بوی بد دهان مشکلی است که برخی افراد دچار آن میشوند. خوشبختانه با تشخیص به موقع و درمان مناسب میتوان این مشکل را برطرف کرد. تشخیص اینکه بوی بد دهان، ممکن است به علت ایمپلنت دندان باشد از طریق معاینه دندانپزشک و بررسی کامل دهان و تهیه عکس رادیوگرافی از دندان صورت میگیرد. بنابراین در درجه اول، مراجعه به دندانپزشک مهمترین اقدامی است باید سریعا انجام دهید.

درمان بوی بد دهان ناشی از ایمپلنت

  • درمان عفونت: در بررسی ایمپلنت دندان و بوی بد دهان، اگر علت عفونت باشد، دندانپزشک با تجویز آنتی بیوتیک و مصرف آن به صورت دوره ای، میتواند عفونت را کنترل و از بین ببرد.
  • جرمگیری: از بین بردن تمامی پلاک های انباشته شده و جرم های اطراف ایمپلنت و لثه برای کاهش و از بین بردن باکتری ها جهت از بین بردن بوی بد دهان.
  • تعویض پروتز ایمپلنت یا روکش ایمپلنت: در صورت وجود مشکل در نحوه قرارگیری روکش، تعویض روکش میتواند باعث از بین رفتن مشکل ایمپلنت دندان و بوی بد دهان شود.
  • جراحی: در موارد شدیدتر ممکن است برای حذف بافت عفونی و یا اصلاح موقعیت ایمپلنت، نیاز به جراحی باشد.

جلوگیری از ایجاد بوی بد دهان بعد از ایمپلنت دندان

  • رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان به طور منظم و استفاده صحیح از نخ دندان در اطراف ایمپلنت.
  • استفاده از دهانشویه و ضد عفونی شدن محیط دهان.
  • مراجعه منظم به دندانپزشک جهت جلوگیری از ایجاد هرگونه عفونت.
  • تغذیه مناسب
  • ترک یا کاهش عادات مضر مانند سیگار کشیدن

سخن پایانی

ایمپلنت دندان به خودی خود باعث بوی بد دهان نمیشود اما عواملی مختلفی وجود دارند که مرتبط با مسئله ایمپلنت دندان و بوی بد دهان هستند. با رعایت صحیح و اصولی بهداشت دهان و دندان ها و همچنین مراجعه منظم به دندانپزشک میتوانید از بوی بد دهان و سایر مشکلات وابسته به ایمپلنت دندان و بوی بد دهان جلوگیری کنید. برقراری سلامت کامل لثه جهت جلوگیری از عفونت و تجمع پلاک امری ضروری است. در صورتی که بعد از ایمپلنت دندان با مشکل بوی بد دهان مواجه شدید حتما به دندانپزشک مراجعه کنید تا علت دقیق بررسی شده و درمان مناسب برای شما انجام شود.

کلیه خدمات تخصصی دندانپزشکی خود را از مشاوره تا درمان و راهنمایی های بعد از درمان میتوانید به صورت کاملا پیشرفته در کلینیک سبز انجام دهید. برای تعیین وقت ویزیت فرم زیر را با مشخصات خود تکمیل کنید.



    ایمپلنت دندان بوی بد دهان

    سوالات متداول

    چه عواملی باعث بوی بد دهان بعد از ایمپلنت میشوند؟

    تجمع جرم و باکتری، عفونت لثه اطراف ایمپلنت، مشکلات پروتز و تاج ایمپلنت، بیماری لثه و عوامل سیستمیگ و ...

    ایمپلنت دندان و بوی بد دهان چگونه تشخیص داده میشوند؟

    بوی بد مداوم و شدید، تورم و قرمزی اطراف ایمپلنت، خونریزی از لثه و لق شدن ایمپلنت دندان از نشانه های مرتبط با ایمپلنت دندان و بوی بد دهان هستند.

    آیا بوی بد دهان ناشی از ایمپلنت خطرناک است؟

    اگر بوی بد دهان ناشی از عفونت باشد میتواند به استخوان اطراف ایمپلنت آسیب رسانده و موجب شکست در نتیجه ایمپلنت دندان شود. بنابراین تشخیص به موقع و درمان مناسب بسیار مهم است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *