کامپوزیت دندان چند سال دوام دارد؟ | 5 عامل مؤثر

کامپوزیت دندان چند سال دوام دارد

زیبا شدن لبخند و سفید شدن دندان ها با کامپوزیت یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین روش هایی است که افراد زیادی خواهان انجام آن هستند، اما یکی از نگرانی ها و سوالاتی که برایشان پیش می آید این است که کامپوزیت دندان چند سال دوام دارد و یا کامپوزیت دندان چقدر دوام دارد؟ در ادامه به شما خواهیم گفت که میزان ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است و چه عواملی بر افزایش طول عمر کامپوزیت تاثیر میگذراند.

اگر شما هم قصد انجام روش های زیبایی دندانپزشکی، برای تجربه یک لبخند زیبا و طبیعی را دارید و به دنبال انجام کامپوزیت دندان در تهرانپارس هستید، فرم تماس با ما در انتهای این مقاله را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

کامپوزیت دندان چند سال دوام دارد

کامپوزیت دندان چه نوع ماده ای است و چه کاربردهای دیگری دارد؟

قبل از پاسخ به سوال “کامپوزیت دندان چند سال دوام دارد”، با این ماده بیشتر آشنا می‌شویم. کامپوزیت نوعی ماده رزینی است که برای ترمیم، بازسازی و زیباسازی دندان مورد استفاده قرار میگیرد. کامپوزیت شباهت زیادی به مینای دندان دارد و کاملا همرنگ دندانهاست، برای همین از آن برای اصلاح لبخند، پوشاندن نواقص ظاهری دندان مثل ترک یا شکستگی دندان، پوسیدگی و اصلاح فاصله جزئی بین دندان ها استفاده میشود.

کامپوزیت مثل خمیر و به شکل لایه ای روی سطح دندان فرم داده میشود و همراه با نور مخصوصی روی دندان ها سفت میشود. سرعت بالای انجام این درمان، مثلا یک فک در یک جلسه، و هزینه مناسب آن در مقایسه با لمینیت یا روکش سرامیکی، باعث شده تا کامپوزیت یک درمان محبوب و پرطرفدار محسوب شود.

کامپوزیت دندان علاوه بر زیبایی کاربردهای دیگری هم دارد:

  • ترمیم پوسیدگی های دندان: زمانی که دندانپزشک پوسیدگی های دندانی را از بین میبرد و جای خالی پوسیدگی روی دندان مشخص میشود، بوسیله کامپوزیت دندان این جای خالی به خوبی ترمیم شده و دندان به شکل کاملا طبیعی بازسازی میشود.
  • بستن فواصل جزئی دندان: در صورتی که بین دندان ها فاصله های کوچکی وجود داشته باشد میتوان با کامپوزیت این فاصله را از بین برد و یک لبخند زیبا را به وجود آورد.
  • اصلاح شکستگی های کوچک دندانی: دندان های شکسته و ترک خورده با کامپوزیت به خوبی ترمیم و بازساری میشوند.
  • زیبا شدن خط لبخند و اصلاح فرم دندان ها: کامپوزیت به خوبی فرم دندان ها را اصلاح میکند و میتواند یک لبخند جدید با دندان های یکدست را به وجود بیاورد.

کامپوزیت دندان چند سال دوام دارد؟

اگر میخواهید بدانید که کامپوزیت دندان چقدر دوام دارد، باید گفت طول عمر کامپوزیت دندان بستگی به عوامل مختلفی دارد. اما به طور کلی کامپوزیت دندان بین 5 تا 7 سال تخمین زده میشود. با مراقبت های اصولی و رعایت بهداشت دهان و دندان ها در شرایط ایده آل به 10 سال نیز میرسد. مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی هم موجب کاهش طول عمر کامپوزیت و از بین رفتن زیبایی دندان میشوند.

کامپوزیت دندان چقدر دوام دارد؟ | چه عواملی بر دوام کامپوزیت دندان تأثیر می‌گذارند؟

  1. کیفیت مواد کامپوزیت: نوع ماده کامپوزیت بر طول عمر آن تاثیر مستقیمی دارد، تا آنجا که کامپوزیت با کیفیت مقاومت بیشتری در برابر سایش یا تغییر رنگ دارد و دوام آن نیز طولانی تر است.
  2. مهارت دندانپزشک: اهمیت این امر در اینکه کامپوزیت دندان چقدر دوام دارد به این صورت است که دندانپزشک ماهر، سطح دندان را برای قرار گرفتن کامپوزیت به خوبی آماده میکند و با دقت تمام سطح دندان را فرم دهی میکند و با عملیات مخصوصی که پرداخت نامیده میشود، عمر کامپوزیت دندان به طور قابل توجهی افزایش میابد.
  3. موقعیت دندان: از آنجایی که دندان های جلو کمتر تحت فشار و جویدن هستند، معمولا دوام بیشتری دارند و کمتر دچار آسیب میشوند.
  4. رعایت بهداشت دهان و دندان ها: مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به صورت اصولی، از تجمع پلاک و باکتری روی سطح کامپوزیت جلوگیری میکند و دوام و طول عمر کامپوزیت را افزایش میدهد. عدم رعایت بهداشت دندان و شست و شوی دندان ها بعد از مصرف مواد غذایی رنگی مثل قهوه، موجب تغییر رنگ کامپوزیت و کاهش طول عمر آن میشود.
  5. عادات فردی و روزمره: عادت های مخرب مثل دندان قروچه که باعث سایش دندان ها روی هم شده و یا جویدن و باز کردن اشیا با دندان، موجب آسیب به کامپوزیت شده و طول عمر کامپوزیت را کاهش میدهد.

کامپوزیت دندان چقدر دوام دارد

علائم نیاز به تعویض یا ترمیم کامپوزیت دندان چه مواردی هستند؟

همانطور که گفتیم با گذشت زمان، عدم مراقبت یا مصرف مواد غذایی رنگی، کامپوزیت دندان دچار تغییرات میشود که نشان دهنده زمان ترمیم یا تعویض آن است. برخی از این نشانه ها جز موارد زیر هستند:

  • تغییر رنگ یا زرد شدن کامپوزیت دندان: با وجود مراقبت های روزانه ممکن است کامپوزیت دندان ها دچار تغییر رنگ و زردی شوند، بنابراین نیاز به پالیش دوره ای کامپوزیت دندان و یا تعویض آن باشد.
  • وجود ترک یا شکستگی در کامپوزیت دندان: وارد شدن هرگونه ضربه یا فشار به کامپوزیت دندان باعث ترک، آسیب و شکستگی میشود. وجود شکستگی نه تنها روی ظاهر دندان تاثیر میگذارد بلکه منجر به ایجاد پوسیدگی و باکتری میشود.
  • لبه های ناصاف و دارای سایش: سایش مداوم دندان ها روی یکدیگر موجب ایجاد لبه های ناهموار، ناصافی و یا تغییر شکل لبه های کامپوزیت میشود. این مشکل میتواند زیبایی دندان و فرم کامپوزیت را تحت تاثیر قرار دهد.
  • حساسیت غیر عادی در دندان ها: در شرایط غیر عادی بعد از کامپوزیت دندان ممکن است دندان ها دچار حساسیت شدید و یا غیر عادی نسبت به دماهای سرد و گرم و یا احساس درد هنگام جویدن شوند. اگر دچار این مشکل شدید باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • فاصله میان دندان و ماده کامپوزیت: اگر کامپوزیت دندان به هر دلیلی از سطح دندان کنده و یا جدا شود موجب تجمع پلاک و باکتری ها و در نهایت ایجاد پوسیدگی میشود.
  • کاهش شفافیت کامپوزیت دندان: یکی از دلایلی که نشان دهنده فرسودگی کامپوزیت دندان است، تغییر رنگ یا از بین رفتن شفافیت کامپوزیت است. کامپوزیت دندان به مرور فرسوده شده و براقی اولیه را ندارد.

مراقبت های منظم و روزانه برای افزایش ماندگاری کامپوزیت دندان

اگر میخواهید بدانید که کامپوزیت دندان چقدر دوام دارد باید بدانید که برای افزایش طول عمر کامپوزیت، نیاز است مراقبت های روزانه را به روتین خود اضافه کنید تا باعث افزایش طول عمر کامپوزیت ها شوید. رعایت نکاتی که در ادامه میگوییم به حفظ و ماندگاری کامپوزیت دندان کمک میکند:

  • شست و شوی مرتب بعد از مصرف مواد غذایی رنگی و مسواک زدن روزانه: حداقل روزی دوبار در روز و ترجیحا بعد از مصرف مواد غذایی رنگی، دندان های خود را به خوبی شست و شو دهید. این مراقبت ها به افزایش طول عمر کامپوزیت دندان و جلوگیری از تغییر رنگ آن کمک میکند.
  • استفاده صحیح از نخ دندان: استفاده صحیح از نخ دندان و از بین بردن مواد غذایی از لا به لای دندان ها از تغییر رنگ کامپوزیت دندان جلوگیری میکند.
  • پرهیز از مصرف مواد غذایی رنگی: در پاسخ به سوال کامپوزیت دندان چقدر دوام دارد باید بدانید که مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی مثل قهوه، نوشابه و چای باعث تغییر رنگ کامپوزیت دندان میشود. در صورت مصرف مواد غذایی رنگی بلافاصله دهان و دندان ها را با آب بشویید تا احتمال رنگ پذیری را کاهش دهید.
  • پرهیز از مصرف دخانیات: سیگار و دخانیات به سرعت کامپوزیت دندان های شما را دچار تغییر رنگ و سیاهی میکنند و ممکن است سلامت لثه های شما را به خطر بیندازند.
  • اجتناب از جویدن و گاز گرفتن مواد غذایی سخت و سفت: جویدن آجیل و یخ با دندان ها و یا استفاده از دندان به عنوان ابزار برای باز کردن اشیاه، باعث ترک خوردن یا شکستگی کامپوزیت دندان میشوند.
  • مراجعه منظم به دندانپزشکی: هر 6 ماه یکبار نیاز است برای چکاپ و بررسی سلامت دندان ها به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانپزشک میزان سلامت کامپوزیت دندان ها را ببیند، از آنجایی که کامپوزیت نیاز به پالیش دوره ای دارد، با انجام اینکار هرگونه تغییر رنگ و کدری از روی کامپوزیت به خوبی پاکسازی میشود.
  • استفاده از نایت گارد یا محافظ دندان در برابر دندان قروچه: اگر دچار دندان قروچه هستید و یا دندان های خود را بیش از حد روی یکدیگر فشار میدهید بهتر است از محافظ شبانه یا نایت گارد روی دندان ها استفاده کنید تا از هرگونه سایش و شکستگی جلوگیری شود.

رعایت این نکات ساده به خوبی میتواند کیفیت و ماندگاری کامپوزیت دندان را افزایش دهد و طول عمر آن را بیشتر کند.

کامپوزیت دندان چقدر دوام دارد

کامپوزیت دندان برای چه افرادی مناسب و برای چه افرادی نامناسب است؟

کامپوزیت دندان یک روش پر طرفدار برای زیباسازی دندان هاست اما این روش ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد.

کامپوزیت دندان برای این افراد مناسب نیست:

  • افرادی که دچار نامرتبی شدید دندان ها و شلوغی دندان ها هستند: کامپوزیت برای اصلاح نامرتبی شدید دندان ها و یا مشکلات ساختاری فک گزینه مناسبی نیست و در صورتی که دارای دندان های نامرتب هستید این روش برای شما توصیه نمیشود. بهترین درمان برای مرتب شدن دندان های بهم ریخته ارتودنسی است.
  • افرادی که دچار دندان قروچه هستند و فشار زیادی روی دندان هایشان وارد میشود: دندان قروچه باعث سایش و فشار دندان ها روی یکدیگر شده و همین امر باعث شکستن و یا ترک کامپوزیت میشود. اگر دچار دندان قروچه هستید بهتر است از نایت گارد برای جلوگیری از سایش دندان ها استفاده کنید.
  • افرادی که دچار عادات غذایی نامناسب هستند: استفاده مداوم از چای، قهوه و سیگار موجب تغییر رنگ کامپوزیت دندان شده و جویدن مواد سخت کامپوزیت های دندانی را میشکند. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است از لمینیت سرامیکی استفاده کنید. زیرا هم مقاوم تر است و هم از تغییر رنگ جلوگیری میکند.
  • افرادی که به دنبال دوام طولانی مدت هستند: کامپوزیت ها به طور میانگین 5 تا 7 سال عمر میکنند. در حالی که لمینیت های سرامیکی معمولا طول عمر بیشتری دارند. اگر به دنبال ماندگاری طولانی تر هستید، لمینیت برای شما انتخاب مناسبی است.
  • افرادی که دچار مشکلات شدید لثه ای و یا بهداشت نامناسب دندان ها هستند: بهداشت نامناسب دندان ها به کامپوزیت دندان آسیب میزند و موجب پوسیدگی در ناحیه زیر دندان ها میشود.

کامپوزیت دندان برای این افراد مناسب است:

  • افرادی که دچار نقص های جزئی دندان هستند: ترک و شکستگی های کوچک و یا فاصله کم و جزئی بین دندان ها با کامپوزیت دندان به خوبی قابل اصلاح هستند.
  • افرادی که به دنبال یک روش غیر تهاجمی هستند: کامپوزیت دندان بر خلاف روش هایی مثل روکش و لمینیت، نیازی به تراش زیادی از دندان ندارد بنابراین کم تهاجم تر از دیگر روش ها هستند.
  • هزینه مناسب نسبت به دیگر روش های زیبایی: کامپوزیت نسبت به دیگر روش های زیبایی دندان هزینه کمتری دارد و گزینه مناسبی است.
  • افرادی که به دنبال اصلاح لبخند فوری هستند: کامپوزیت دندان در یک جلسه برای یک فک قابل انجام است. بنابراین کامپوزیت نسبت به دیگر روش ها سریع تر قابل انجام است.

برای تعیین وقت جهت انجام تمامی درمان های دندانپزشکی فرم زیر را پر کنید:



    سوالات متداول

    کامپوزیت دندان چقدر دوام دارد؟

    طول عمر کامپوزیت معمولا بین 5 تا 7 سال است. با رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت های لازم ممکن است تا 10 سال نیز دوام داشته باشد. عواملی مثل کیفیت ماده کامپوزیت، نحوه مراقبت های روزانه و نوع درمان توسط پزشک میتوانند تعیین کننده طول عمر کامپوزیت دندان باشند.

    آیا تغییر رنگ کامپوزیت دندان نشانه ی تعویض آن است؟

    تغییر رنگ کامپوزیت دندان به دلیل مصرف بیش از حد مواد غذایی رنگی و عدم رعایت صحیح بهداشت دهانو دندان ها اتفاق می افتد. اگر پالیش کامپوزیت به خوبی انجام نشود ممکن است نیاز به تعویض و یا ترمیم مجدد کامپوزیت باشد.

    آیا امکان دارد کامپوزیت دندان دچار شکستگی شود؟

    بله کامپوزیت دندان در صورتی که فشار زیادی روی آن وارد شود موجب ترک یا شکستگی میشود. در صورتی که کامپوزیت دندان دچار شکستگی شود نیاز به ترمیم و تعویض آن وجود دارد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *