کامپوزیت روی دندان عصب کشی شده به چه دلیل انجام میشود؟ عصب کشی دندان یا درمان ریشه دندان، درمانیست که ممکن است زیبایی دندان ها را تحت تاثیر قرار دهد. کامپوزیت دندان یکی از روش های محبوب ترمیم و بازسازی دندان محسوب میشود که به خوبی میتواند بخشی از دندان های آسیب دیده که به دلیل پوسیدگی یا درمان عصب کشی تخریب شده اند را مجددا به شکل و رنگ یک دندان طبیعی بازسازی کند. از آنجایی که عصب کشی، استحکام و ظاهر اولیه دندان را از بین میبرد و موجب تغییر رنگ آن میشود، با انجام کامپوزیت روی دندان عصب کشی شده میتوان ظاهر و آناتومی دندان را همانند دیگر دندان ها به شکل طبیعی درمان کرد.
کامپوزیت دندان عصب کشی شده به عنوان یک راه حل اساسی میتواند از دندانِ عصب کشی شده محافظت کند و ظاهر آن را به خوبی حفظ کند. بنابراین اگر نگران تغییر رنگ و ظاهر دندان عصب کشی شده تان هستید در ادامه شما را با روند درمان عصب کشی و پر کردن هم زمان دندان آشنا خواهیم کرد.
برای انجام کلیه خدمات زیبایی دندانپزشکی و کامپوزیت دندان در شرق تهران فرم تماس در انتهای این مقاله را پر کنید تا همکاران ما در اسرع وقت با شما در ارتباط باشند.
چرا دندان های عصب کشی شده به کامپوزیت نیاز دارند؟
دندان هایی که عصب کشی میشوند، قسمتی از بافت و استحکام خود را از دست می دهند و مقاومت اولیه یک دندان طبیعی را ندارند. تغییری که در دندان و در ساختار آن به وجود می آید، به مرور زمان شکننده میشوند و احتمال ترک خوردن و یا شکستن دندان افزایش میابد. در شرایطی دیگر بافت هایی که طی درمان عصب کشی از دندان خارج میشوند موجب تیرگی دندان و ایجاد ظاهر ناخوشایند میشوند.
استفاده از کامپوزیت روی دندان عصب کشی شده راهکار مناسبی است که ظاهر دندان بهبود یابد و زیبایی آن حفظ شود. کامپوزیت دندان عصب کشی شده نه تنها دندان را از ایجاد آسیب های احتمالی حفظ میکند بلکه موجب بازگرداندن رنگ و ظاهر طبیعی دندان میشود. عصب کشی و پر کردن هم زمان دندان با کامپوزیت باعث میشود تا استحکام دندان در برابر فشار های ناشی از جویدن بهتر تحمل شود و طول عمر دندان عصب کشی شده هم افزایش یابد.
کامپوزیت دندان چیست و چگونه انجام میشود؟
کامپوزیت دندان یکی از روش های غیر تهاجمی و متداول در دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی محسوب میشود که برای بهبود ظاهر و استحکام دندان ها به کار میرود. کامپوزیت ترمیمی نوعی ماده رزینی و همرنگ دندان است که به طور مستقیم روی سطح دندان قرار میگرد و برای بازسازی قسمت تخریب شده، شکسته و ترک خورده دندان استفاده میشود. کامپوزیت روی دندان عصب کشی شده یک فرآیند مهم درمانی محسوب میشود که باعث حفظ و نگهداری دندان میشود.
سرعت بالای انجام این درمان گزینه مناسبی برای فرآیند درمان عصب کشی و پر کردن هم زمان دندان است.
مراحل کامپوزیت دندان عصب کشی شده به شکل زیر است:
- آماده سازی دندان جهت ترمیم: در ابتدا دندانپزشک سطح مورد نظر را که نیاز به ترمیم با کامپوزیت دارد آماده سازی میکند. این آماده سازی شامل تراش سطح دندان و استفاده از مواد مخصوص دندانپزشکی برای قرار گرفتن بهتر کامپوزیت روی دندان است.
- انتخاب رنگ مناسب کامپوزیت: دندانپزشک رنگ مناسب کامپوزیت را که همرنگ دیگر دندان هاست انتخاب میکند تا با دیگر دندان ها هماهنگ باشد.
- استفاده از مواد کامپوزیت: ماده کامپوزیت روی سطح دندان قرار میگیرد و با نور مخصوص روی دندان فرم داده و سفت میشود. سپس با ابزار مخصوصی صیقل داده میشود تا ظاهری همانند یک دندان طبیعی داشته باشد.
مزایای کامپوزیت برای دندان عصب کشی شده
عصب کشی و پر کردن هم زمان دندان فرآیندی است که باید با فاصله کمی از هم انجام شود. زیرا دندان بعد از عصب کشی استحکام کمی دارد و ممکن است با ایجاد هر نوع فشاری بشکند، بنابراین استفاده از کامپوزیت برای دندان عصب کشی شده هم به بازسازیِ مقاومت دندان و هم به بازگشت ظاهر طبیعی و حفظ دندان کمک بسیاری میکند.
- بازسازی و حفظ ساختار دندان
- زیبایی و طبیعی بودن ظاهر دندان
- جلوگیری از تغییر رنگ دندانِ عصب کشی شده
- سرعت بالا و راحتی انجام درمان
- هزینه کمتر نسبت به روکش دندان
ماندگاری کامپوزیت دندان عصب کشی شده چقدر است؟
ماندگاری کامپوزیت روی دندان عصب کشی شده به عوامل مختلفی بستگی دارد، مثل: کیفیت ماده کامپوزیت، مهارت دندانپزشک و رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان. علاوه بر این در صورتی که فرد دچار عادات نادرست و مخربی مثل دندان قروچه و یا جویدن و گاز گرفتن اشیای سخت باشد، این مدت زمان کاهش پیدا میکند.
یک نکته مهم برای افزایش طول عمر کامپوزیت دندان عصب کشی شده، مراجعه منظم به دندانپزشک جهت بررسی وضعیت سلامت دندان ها است.
مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان عصب کشی شده
از آنجایی که بعد از روند درمان عصب کشی و پر کردن هم زمان دندان، ممکن است دندان شکننده و ضعیف شود و استحکام قبل را نداشته باشد، لازم است مراقبت هایی را انجام دهید تا طول عمر و سلامت کامپوزیت روی دندان عصب کشی شده افزایش یابد و ماندگار شود.
سوالات متداول
آیا کامپوزیت دندان عصبکشی شده به اندازه کافی مقاوم است؟
بله، استفاده از کامپوزیت روی دندان عصب کشی شده مقاومت مناسبی دارد و به خوبی از دندان محافظت میکند. البته در مواردی که دندان به شدت آسیب دیده باشد، ممکن است روشهای مقاوم تر مانند روکش توصیه شود.
ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است؟
بهطور کلی، کامپوزیتها در صورت مراقبت مناسب بین ۵ تا ۷ سال ماندگاری دارند. عواملی مانند بهداشت دهان، عادات غذایی، و عدم جویدن اشیای و خوراکی های سفت بر طول عمر کامپوزیت تأثیر میگذارند.
آیا کامپوزیت دندان عصبکشی شده درد دارد؟
فرآیند کامپوزیت دندان معمولاً بدون درد است، زیرا دندان عصب کشی شده دیگر حس درد و اذیتی نخواهد داشت، اما ممکن است افراد در طول فرایند کمی احساس ناراحتی کنند که این مسئله موقتی است.
هزینه کامپوزیت دندان عصبکشی شده چقدر است؟
هزینه کامپوزیت به عوامل مختلفی مانند نوع ماده کامپوزیت استفاده شده، مهارت دندانپزشک و موقعیت جغرافیایی کلینیک بستگی دارد. معمولاً کامپوزیت هزینه کمتری نسبت به روکش دارد، اما با توجه به شرایط دندان باید با دندانپزشک مشورت کنید.
سلام من سه ماه پیش دندان ۶ رو عصب کشی کردم اما درجا پرش کرد بعده سه روز لثم بشدت عفونت کرد لبم تبخال زد چرک خشک کن خوردم خوب شدم بعده یه هفته دوباره اونجوری شدم این دفعه گلومم عفونت کرد دقیقا ازروزی ک دندونمودرست کردم همش گلومو گوشمو همه دندونام درد میکنه الانم گردنم خشک شده خیلی دردمیکنه بازم دارم چرک خشک کن میخورم دقیقا ۱۵روز یه بار اینجوری میشم گوش و حلق و دهانم عفونت میکنه ممکنه ماله دندونم باشه
سلام. وقت بخیر?
دیدگاه شما دریافت شد و در حال پیگیری است.
از اینکه صبورانه منتظر پاسخ دهی پزشک مربوطه هستین ممنونیم.
در چند روز آینده با مراجعه مجدد به همین صفحه پاسخ خود را میتوانید مشاهده کنید???
باسلام من دندان۳ ازبالاسمت راست راعصب کشی وپرکردم امادوهفته نشده است که موادی راکه دندان راپرکرده است لق شده است بنظرشماعلت چیست وچراکامپوزیدلق شده است ان هم بین این فاصله کوتاه
سلام. وقت بخیر?
دیدگاه شما دریافت شد و در حال پیگیری است.
از اینکه صبورانه منتظر پاسخ دهی پزشک مربوطه هستین ممنونیم.
در چند روز آینده با مراجعه مجدد به همین صفحه پاسخ خود را میتوانید مشاهده کنید???