تصمیم گیری برای انتخاب روش صحیح جایگزین شدن دندان از دست رفته، میتواند یک تصمیم چالش برانگیز باشد. اینکه ایمپلنت دندان بهتر است یا روکش، هر دو ویژگی های متفاوت و خاصی دارند که ممکن است گزینه مناسبی برای افرادی با شرایط متفاوت باشند. ایمپلنت و روکش دندان برای بازگرداندن عملکرد و زیبایی دهان و دندان ها درمان های مناسبی هستند. ایمپلنت یک جایگزین دائمی و با ظاهر و عملکردی طبیعی همانند یک دندان طبیعی است، روکش دندان نیز ظاهری مثل دندان طبیعی دارد و میتوانید به خوبی در جای خالی دندان از دست رفته قرار بگیرد.
انتخاب بین اینکه کاشت دندان بهتر است یا روکش، به شرایط مختلف و البته ترجیحات خود شما بستگی دارد. در ادامه این مقاله به طور کلی به بررسی شرایط و فرق ایمپلنت با روکش دندان میپردازیم تا بتوانید با آگاهی کامل بهترین تصمیم را بگیرید.
جهت تعیین وقت برای انجام ایمپلنت در رسالت فرم تماس انتهای این مقاله را تکمیل کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم. در ادامه با ما همراه باشید.
ایمپلنت دندان یا روکش، کدام برای شما بهتر است؟
انتخاب بین ایمپلنت دندان و روکش یکی از چالش های رایج افرادی است که قصد پر کردن فضای خالی دندان از دست رفته شان را دارند. هر دو روش به خوبی میتوانند در جای خالی بی دندانی قرار بگیرند و عملکرد مناسب و ظاهری زیبا را در دهان داشته باشند. در این میان هر دو درمان ویژگی های منحصر به فردی را دارند که بسته به شرایط و وضعیت داخل دهان پزشک مناسب ترین درمان را به شما توصیه میکند. بهتر است تعریف کوتاهی از هر دو درمان برای آشنایی بیشتر داشته باشیم.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان بهترین روش جایگزین شدن در جای خالی دندان از دست رفته است. در این روش، پایه ایمپلنت به شکل یک پیچ از جنس تیتانیوم داخل استخوان فک قرار داده میشود و بعد از گذشت 3 تا 4 ماه که پایه ایمپلنت با استخوان فک جوش خورد، روکش دندان روی آن قرار میگیرد. ایمپلنت دندان همانند ریشه داخل فک و تاج یک دندان طبیعی در داخل دهان قرار میگیرد.
مزایای ایمپلنت دندان
- ظاهری طبیعی و احساس راحتی
- طول عمر و دوام بالا
- حفظ استخوان فک و جلوگیری از تحلیل آن
- بهبود اعتماد به نفس
معایب ایمپلنت دندان
- هزینه بالا
- نیاز به جراحی و دوران نقاهت
- طولانی بودن مدت زمان کلی درمان
روکش دندان چیست؟
روکش دندان یا همان تاج دندان اغلب در شرایطی مورد استفاده قرار میگرد که ریشه دندان سالم است اما تاج دندان آسیب دیده و پزشک با این روش قصد دارد دندان طبیعی را در دهان حفظ کند. همچنین از روکش برای دندانی که تحت درمان ریشه قرار گرفته و بخشی از تاج آن تخریب شده هم استفاده میشود. روکش دندان جنس های متفاوتی دارد که بهترین نوع آن روکش تمام سرامیک با ظاهری همرنگ دیگر دندان ها است.
مزایای روکش دندان
- هزینه کمتر نسبت به ایمپلنت
- مدت زمان درمان کوتاه تر
- بهبود ظاهر دندان ها
معایب روکش دندان
- دوام کمتر نسب به ایمپلنت دندان و عمر کوتاه تر
- امکان ترشیده شدن دندان های مجاور
- عدم توانایی در جلوگیری از تحلیل استخوان فک
برای شما کدام یک مناسب تر است؟ کاشت دندان بهتر است یا روکش ؟
در مقایسه فرق ایمپلنت با روکش دندان و برای اینکه بدانید کدام یک از روش ها برای شرایط شما مناسب است لازم است قبل از هرگونه تصمیم گیری با دندانپزشک مشورت کنید. بعد از بررسی شرایط و معاینه کامل دهان و دندان ها بهترین روش را به شما پیشنهاد خواهد داد.
عوامل موثر در انتخاب فرق ایمپلنت با روکش دندان
- وضعیت دهان و دندان
- بودجه
- مدت زمانی که پروسه کلی درمان طول میکشد.
- توصیه های پزشک
- مراقبت های بعد از درمان
- شرایط فردی و ترجیحات شخصی
ایمپلنت یا روکش: کدام یک لبخند زیباتری به شما هدیه میدهد؟
در انتخاب بین دو روش و اینکه کاشت دندان بهتر است یا روکش، نه تنها عملکرد و سلامت دهان و دندان در نظر گرفته میشود بلکه زیبایی لبخند نیز در اولویت بعدی قرار دارد. هرکدام از روش ها مزایای زیبایی خود را دارند و انتخاب بهترین گزینه به شرایط و عوامل مختلفی بستگی دارد هر دو روش دارای مزایای زیر هستند:
ایمپلنت دندان و زیبایی لبخند
- ظاهر طبیعی: در طراحی ایمپلنت این نکته در نظر گرفته شده که شباهت کامل به دندان طبیعی داشته باشد. روکش های تمام سرامیک با کیفیت بالا که از لحاظ ظاهر، رنگ و اندازه همسان با دیگر دندان ها و در کنار آنها هماهنگ باشند.
- حفظ ساختار صورت: از دست دندان منجر به تحلیل استخوان فک و تغییر شکل صورت و چهره است، به طوری که گونه ها در حالت فرو رفته میشوند. ایمپلنت جایگزین ریشه دندان در فک میشود و به ساختار صورت را حفظ میکند.
- لبخندی ثابت و با اعتماد به نفس: ایمپلنت به طور دائم همانند یک دندان طبیعی داخل دهان قرار میگرد و دیگر نیاز به جا به جایی، خارج کردن یا چسباندن ندارند. همین موضوع باعث لبخند ثابت و افزایش اعتماد به نفس میشود.
روکش دندان و لبخندی زیبا
- اصلاح ظاهر دندان ها: روکش دندان برای اصلاح رنگ، اندازه و ساختار دندان آسیب دیده و یا تغییر شکل داده شده، مورد استفاده قرار میگیرند.
- بستن فواصل دندانی: روکش دندان برای بستن فاصله های بین دندان و لبخندی یکدست مورد استفاده قرار میگیرد.
- محافظت از دندان های آسیب دیده: روکش دندان همانند محافظ از دندان های آسیب دیده در برابر پوسیدگی و شکستن محافظت میکند.
کدام یک لبخند زیباتری ایجاد میکند؟
به طور کلی ایمپلنت دندان به دلیل اینکه ظاهری طبیعی تر و طول عمر بیشتری دارد و به خوبی میتواند ساختار فک و صورت را حفظ کند، درمان بهتری برای مقابله با بی دندانی و در جای خالی دندان از دست رفته است. با این حال، روکش دندان نیز به خوبی میتواند مشکلات ظاهری دندان هایی که ریشه سالمی در فک دارند اما تاج آن ها تخریب شده و یا آسیب دیده است را بپوشاند و در زیبایی دندان و لبخند نقش موثر و طبیعی را ایفا کند.
سخن پایانی
در نهایت باید بدانید که در انتخاب بین ایمپلنت و روکش دندان و اینکه ایمپلنت دندان بهتر است یا روکش، تماما به نیازها شرایط و ترجیحات فردی خودتان بستگی دارد.
برای تصمیم گیری بهتر به وارد زیر توجه کنید :
- مشاوره با دندانپزشک متخصص برای انتخاب بهترین گزینه و درمان مناسب برای شما.
- بررسی مزایا و معایب کلی در فرق ایمپلنت با روکش دندان برای تصمیمی آگاهانه تر.
- در نظر گرفتن هزینه ها که هرکدام از روش ها با دیگری متفاوت است.
- توجه به مدت زمان کلی درمان و اینکه ایمپلنت مدت زمان طولانی تری را نیاز دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و تعیین زمان مراجعه حضوری کافیست فرم زیر را با مشخصات خود تکمیل کنید تا همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس حاصل فرمایند.
سوالات متداول
فرق ایمپلنت با روکش دندان در چه مواردی است؟
جایگزین شدن: ایمپلنت میتواند به طور کامل جایگزین ریشه دندان از دست رفته باشد، در حالی که روکش دندان بیشتر برای تاج دندانی که آسیب دیده اما ریشه سالمی دارد به کار میرود.
دوام: ایمپلنت دندان با نگهداری و مراقبت کامل مادام العمر است در حالی که روکش ها بعد از گذر زمان ممکن است دچار تغییراتی شوند.
هزینه: ایمپلنت دندان معمولا پرهزینه تر از روکش های سرامیکی هستند.
مدت زمان طول کشیدن : ایمپلنت نیاز به زمان بیشتر و طولانی تری هم برای جوش خوردن با استخوان فک و هم برای قالبگیری دارد.
آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟
جراحی ایمپلنت نیاز به بی حسی موضعی دارد و پس از جراحی نیز مقداری درد و تورم را میتوان با مسکن هایی که پزشک تجویز میکند کنترل کرد.
مراقبت های بعد از ایمپلنت و روکش دندان چگونه است؟
رعایت بهداشت دهان و دندان
استفاده منظم از نخ دندان
مراجعه مرتب به دندانپزشک