اندو دندان چیست؟
اندو دندان چیست؟ شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که اندو دندان چه درمانی است؟!
دندانهایی که دچار پوسیدگی میشوند به مرور زمان و در صورت عدم درمان به موقع دچار فرسایش و از دست رفتن مینا و تاج خواهند شد. در این مواقع دندان ضعیف شده و بر اثر جویدن و ضربه ترک میخورد. ضعف استحکام دندان باعث میشود که پوسیدگی به عصب برسد و دندان نیاز به درمان اندو (ENDO) یا همان درمان عصب کشی توسط متخصص عصب کشی پیدا کند. اگر نام درمان اندو دندان به گوش شما هم خورده است در ادامه توضیح بیشتری درباره اندو دندان خواهیم داد. همچنین به بررسی عوامل به عصب رسیدن دندان نیز میپردازیم.

دلایل به عصب رسیدن دندان چیست؟
-
وجود ترک در دندان
-
وجود پوسیدگی وسیع در دندان
-
عفونت دندان
-
آبسه دندانی
-
پرکردگیهای قدیمی
درد دندان به عصب رسیده به صورت ضربان دار است و یکی از نشانه های آن دندان درد شبانه است. این نوع دندان درد با مصرف دارو آرام نمیشود.
حساسیت دندان به دمای سرد یکی از نشانههای دندان به عصب رسیده میباشد. همچنین حساسیت دندان به دمای گرم نشان دهنده عفونی شدن دندان است. که در هر دو صورت دندان نیاز به روت کانال و درمان ریشه دارد.
احساس درد هنگام ضربه و یا حتی لمس نیز ممکن از علائم به عصب رسیدن دندان باشد.
دقت داشته باشید در موارد بسیاری ممکن است دندان درد نداشته باشد. اما متخصص عصب کشی با مشاهده عکس رادیوگرافی از دندان متوجه وجود پوسیدگی وسیعی در دندان شود، ممکن است بیمار مدتی درد شدید داشته باشد و خوب شده باشد و شخص در این موقعیت فکر میکند که دیگر عصب دندان از بین رفته اما در واقع دندان عفونی شده است.

اندو دندان یا درمان ریشه دندان
اندو دندان درمانی است که طی آن دندانپزشک متخصص عصب کشی با ایجاد دسترسی به فضای پالپ دندان، ریشه عفونی را خارج میکند و داخل کانال دندان را پاکسازی و ضدعفونی مینماید. بعد از آن فضای داخل کانال را با مواد مخصوص پر کرده تا فضای داخلی کانال از نفوذ باکتری ها در امان بماند.
مراحل درمان اندو دندان چگونه است؟
-
در ابتدا برای تشخیص میزان آسیب دیدگی دندان باید عکس رادیولوژی بررسی شود.
-
بعد از تشخیص نحوه انجام درمان بی حسی موضعی تزریق میشود.
-
پوسیدگی ها برداشته شده و متخصص عصب کشی بافت عفونی دندان را تخلیه میکند.
-
بعد از تخلیه قسمت های آسیب دیده و تمیز کردن کامل کانال دندان دسترسی به دندان راحت تر شده و با پرکردن فضای داخلی راه نفوذ ورود باکتری بسته میشود.
-
در مرحله نهایی اندو دندان نوبت به ترمیم دندان میرسد. در پروسه درمان عصب کشی به علت پرکردگی های وسیع دندان ضعیف شده و نیاز است برای حفظ دندان و ورود ضربه یا هرگونه آسیب، دندان روکش شود.

ریاندو دندان یا عصب کشی مجدد چیست؟
در برخی موارد دندانی که قبلا عصب کشی شده باید مجدد تحت درمان ریاندو یا درمان ریشه مجدد دندان قرار گیرد. گاهی به دلایل مختلفی ممکن است دندانی که قبلا عصب کشی شده عفونی شود و یا تحت جراحی پریاپیکال قرار گیرد. در شرایطی پوسیدگی مجدد دندان در زیر پرکردگی دندان عصب کشی شده ایجاد میشود. در این مواقع ممکن است میکروب های پوسیدگی از مجرای کانال دندان به انتهای ریشه برسند و دندان دچار عفونت ریشه دندان عصب کشی شده شود. که در این مواقع با مراجعه به متخصص عصب کشی درمان لازم در سریع ترین زمان لازم باید انجام گیرد.
ممنون از توضیحات کامل شما