طول عمر ایمپلنت دندان | نکاتی که باید بدانید!

طول عمر ایمپلنت دندان

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟، ایمپلنت دندان یکی از بهترین و موفق ترین روش های جایگزین شدن در جای خالی دندان از دست رفته شناخته شده است. ایمپلنت نه تنها موجب حفظ زیبایی و ظاهر دهان در کنار دیگر دندان ها میشود، بلکه عملکرد جویدن و صحبت کردن را نیز بهبود میبخشد. در این میان، یکی از رایج ترین سوال افرادی که قصد انجام ایمپلنت دندان را دارند، این نکته است که طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

یکی از ساده ترین و در عین حال مهمترین روش هایی که به وسیله آن میتوانید موجب افزایش طول عمر ایمپلنت هایتان شوید، نحوه مراقبت و رعایت بهداشت کلی آنها است. اگر برای شما هم این سوال ایجاد شده که ایمپلنت دندان چند سال دوام دارد، در ادامه با راهنمایی کامل درباره نحوه مراقبت و روش های افزایش طول عمر ایمپلنت با ما همراه باشید.

کاشت دندان در شرق تهران به صورت کاملا حرفه ای همراه با تجهیزات پیشرفته توسط دندانپزشکان متخصص در این مجموعه انجام میشود، اگر شما هم قصد ایمپلنت دندان را دارید فرم تماس با ما در انتهای این مقاله را با مشخصات خود پرکنیید تا در اسرع وقت با شما تماس حاصل شود.

ایمپلنت دندان چند سال دوام دارد

ایمپلنت دندان چیست و چگونه عمل میکند؟

ایمپلنت دندان یک روش قطعی و تایید شده و بهترین راهکار برای جایگزینی دندان طبیعی از دست رفته است. پایه فلزی و از جنس تیتانیوم ایمپلنت، همانند یک ریشه دندان طبیعی در استخوان فک قرار داده میشود و عملکردی همانند یک دندان طبیعی دارد. روکش ایمپلنت هم، در انتها روی این پایه قرار داده میشود که ظاهری شبیه و همرنگ دندان های طبیعی در دهان دارد. عملکرد ایمپلنت دندان در درجه اول این است که از تحلیل رفتن استخوان فک در نبود دندان جلوگیری کند. ایمپلنت به شما این امکان را میدهد که به راحتی هر نوع غذایی را بجوید و کاملا طبیعی صحبت کنید.

برخلاف پروتزهای متحرک که امکان لغزش و جا به جایی در دهان را دارند، ایمپلنت دندان بعد از جوش خوردن کامل با استخوان فک به طور ثابت در استخوان فک قرار میگیرد و امکان هیچگونه جابه جایی را نخواهد داشت.

چه مواردی در طول عمر ایمپلنت دندان تاثیر گذار هستند؟

اگر میخواهید بدانید که ایمپلنت دندان چند سال دوام دارد باید گفت علاوه بر مراقبت کلی و رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان، طول عمر ایمپلنت دندان به موارد دیگری هم بستگی دارد، که شامل موارد زیر میشوند :

  • جنس و برند ایمپلنت دندان: پایه ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم و سازگار با محیط بدن است. ساختار و مقاومت این قطعه با محیط بدن و توانایی ترکیب با استخوان فک به قدری اهمیت دارد که در درجه اول کیفیت طراحی و ساخت کشور سازنده آن از عوامل تاثیر گذار در طول عمر و دوام ایمپلنت هستند.
  • سلامت عمومی: این نکته یکی از عوامل کلیدی در طول عمر ایمپلنت دندان است. افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده، بیماری های قلبی و عروقی و سایر بیماری ها، موجب عدم موفقیت در درمان ایمپلنت و جوش نخوردن با استخوان فک و شکست در درمان ایمپلنت محسوب میشود.
  • تراکم و کیفیت استخوان فک: برای موفقیت در درمان ایمپلنت  و اینکه بدانید ایمپلنت دندان چند سال دوام دارد، میزان کیفیت و سلامت استخوان فک است. اینکه به اندازه کافی بتواند با پایه ایمپلنت ادغام شود و جوش بخورد. تحلیل استخوان فک بعد از قرار دادن ایمپلنت یکی از عواملی است که تاثیر منفی در طول عمر ایمپلنت دندان دارد.
  • تکنیک نوع جراحی و تجربه دندانپزشک: مهارت و تجربه دندانپزشک متخصص ایمپلنت در جراحی و تکنیک مورد استفاده حین جراحی در مدت زمان ماندگاری ایمپلنت دندان تاثیر گذار است. یک جراحی تخصصی میتواند خطر ایجاد عفونت را به صفر برساند و نتیجه درمان را موفقیت آمیز کند.
  • مراقبت های بعد از جراحی: بعد از ایمپلنت دندان، مراقبت صحیح از ناحیه جراحی و تمیز بودن ناحیه نقش قابل توجهی در طول عمر ایمپلنت دندان دارد. استفاده از نخ دندان در اطراف روکش ایمپلنت موجب جلوگیری از ایجاد عفونت شده و به حفظ سلامت ناحیه ایمپلنت شده کمک بسیاری میکند.
  • سبک زندگی و عادات روزمره: مصرف نوشیدنی های الکلی یا سیگار موجب میشود ایمپلنت دندان با شکست مواجه شود و طول عمر ایمپلنت دندان را کاهش دهد.
  • عدم سلامت لثه ها و دندان های مجاور: عفونت و بیماری لثه از عواملی است که در طول عمر ایمپلنت دندان تاثیرگذار است. التهاب و عفونت لثه باعث میشود تا استخوان فک سلامت لازم را نداشته باشد و ایمپلنت دندان را پس بزند.
  • سن بیمار: سن بیمار یکی از عواملی است که در نتیجه ایمپلنت دندان تاثیر گذار است. افزایش سن موجب تحلیل استخوان فک و ایجاد عفونت یا بیماری لثه میشود.

به طور کلی عوامل مختلفی در سلامت و طول عمر ایمپلنت دندان نقش دارند که مهمترین آنها رعایت بهداشت دهان و دندان، تغذیه سالم و مراجعه منظم به پزشک جهت بررسی فضای ایمپلنت شده است.

افزایش طول عمر ایمپلنت دندان

مقایسه طول عمر ایمپلنت دندان با دیگر روش های جایگزین شدن دندان ها

مقایسه طول عمر و ویژگی‌ها:

روش جایگزینی طول عمر متوسط ویژگی‌ها مراقبت‌ها
ایمپلنت دندان 15 تا 25 سال یا بیشتر طبیعی‌ترین روش با استحکام بالا، شباهت زیاد به دندان‌های طبیعی مراقبت‌های روزانه و مراجعه به دندان‌پزشک
بریج دندان 5 تا 15 سال تکیه بر دندان‌های مجاور، ممکن است دندان‌های سالم را تحت تأثیر قرار دهد مراقبت‌های منظم و تعویض دوره‌ای
دندان مصنوعی 5 تا 10 سال هزینه کمتر، اما کمتر راحت و با ماندگاری کمتر نیاز به تنظیم و تعویض با گذشت زمان
بریج ایمپلنتی  15 تا 25 سال یا بیشتر مشابه ایمپلنت تکی، برای جایگزینی چند دندان مناسب است نیاز به مراقبت‌های منظم دهانی
پروتز ثابت بر پایه ایمپلنت  15 تا 25 سال یا بیشتر مناسب برای جایگزینی تمامی دندان‌ها، بسیار راحت و طبیعی مراقبت‌های روزانه و مراجعه دوره‌ای

نکات کلیدی جهت افزایش طول عمر ایمپلنت دندان

همانطور که گفتیم ایمپلنت دندان یکی از بهترین راه های درمانی برای جایگزین شدن دندان از دست رفته است. برای نگهداری و افزایش طول عمر دندان راهکارهایی وجود دارد که همزمان با رعایت این نکات میتوانید از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید:

رعایت بهداشت دهان و دندان

  1. مسواک زدن منظم: مسواک زدن حداقل دو بار در روز با یک مسواک نرم به حفظ بهداشت و جلوگیری از تجمع پلاک و جرم کمک می‌کند.
  2. استفاده از نخ دندان: پاکسازی فواصل بین دندان‌ها با استفاده از نخ دندان به تمیزی بهتر و جلوگیری از عفونت لثه‌ها کمک می‌کند.
  3. استفاده از دهانشویه: استفاده از دهانشویه‌های ضدعفونی‌کننده می‌توانند باکتری‌های دهانی را کاهش دهد و سلامت لثه‌ها را حفظ کنند.

مراجعه منظم به دندان‌پزشک

  • معاینات دوره‌ای: مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی وضعیت ایمپلنت و شناسایی زودهنگام هر گونه مشکلات احتمالی ضروری است.
  • انجام جرمگیری دوره ای: انجام جرمگیری دندان به جلوگیری از تجمع پلاک و جرم در اطراف ایمپلنت کمک می‌کند.

اجتناب از ایجاد فشار بیش از حد روی ایمپلنت

  • پرهیز از دندان‌ قروچه: افرادی که دندان‌ قروچه (براکسیسم) دارند باید از محافظ دهان (نایت گارد) استفاده کنند تا فشار وارد به ایمپلنت و یا دیگر دندان‌ها را کاهش دهند.
  • پرهیز از جویدن مواد سخت: جویدن یخ، آجیل‌های سفت و یا سایر خوراکی های سخت می‌تواند به ایمپلنت و تاج دندان آسیب برساند.

ترک عادات ناسالم

  • ترک سیگار: سیگار خطر عفونت لثه و مشکلات مربوط به ایمپلنت را افزایش میدهد. افراد سیگاری بیشتر در معرض شکست و عدم موفقیت در درمان قرار دارند.
  • کاهش مصرف الکل: مصرف بیش از حد الکل می‌تواند باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن شود و ترمیم بافت‌ دهان بعد از جراحی را مختل کند که این امر ممکن است به ایمپلنت آسیب برساند.

حفظ سلامت عمومی بدن

  • کنترل دیابت و بیماری‌های سیستمیک: بیماری‌های مزمن مانند دیابت می‌توانند بهبود و سلامت لثه‌ها را تحت تأثیر قرار میدهد. کنترل سطح قند خون و سایر بیماری‌های سیستمیک برای افزایش ماندگاری ایمپلنت ضروری است.
  • تغذیه مناسب: مصرف مواد غذایی سالم و غنی از ویتامین‌ها به سلامت لثه‌ها و استخوان فک کمک می‌کند. استخوان فک سالم یکی از عوامل مهم در موفقیت و ماندگاری ایمپلنت است.

مدیریت التهاب و عفونت لثه

  • یکی از اصلی‌ ترین علل شکست ایمپلنت، عفونت و التهاب در ناحیه اطراف ایمپلنت است. رعایت بهداشت دهان و معاینات منظم به جلوگیری از این مشکل کمک می‌کند. در صورت مشاهده خونریزی لثه، درد، یا التهاب در اطراف ایمپلنت، باید فوراً به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

توجه به علائم هشداردهنده

  • اگر علائمی مانند حرکت ایمپلنت، درد یا تغییر در وضعیت روکش دندان مشاهده کردید، باید سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید. هرگونه مشکل زود هنگام اگر به موقع شناسایی شود، قابل درمان است و از عدم موفقیت در ایمپلنت جلوگیری میکند.

طول عمر ایمپلنت

سخن پایانی

ماندگاری و دوام ایمپلنت دندان به شدت وابسته به رعایت بهداشت دهان و دندان، معاینات منظم، سبک زندگی سالم و پرهیز از عادات مضر است. با رعایت این نکات می‌توان از ایمپلنت به مدت طولانی لذت برد و از مشکلات احتمالی جلوگیری کرد.

اگر شما هم قصد ایمپلنت دندان در یک مرکز مجهز را دارید، با ما در تماس باشید:



    سوالات متداول

    طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

    ایمپلنت دندان معمولاً بین 15 تا 25 سال یا بیشتر ماندگاری دارد. با این حال، طول عمر آن به عواملی مانند مراقبت‌های اصولی، سبک زندگی و سلامت عمومی بیمار بستگی دارد. اگر از ایمپلنت به خوبی مراقبت شود، می‌تواند حتی تا پایان عمر دوام بیاورد.

    آیا ایمپلنت دندان نیاز به تعویض دارد؟

    ایمپلنت دندان (پیچ تیتانیومی) به طور معمول نیازی به تعویض ندارد، اما تاج دندان (بخش ظاهری ایمپلنت) ممکن است بعد از 10 تا 15 سال به دلیل سایش طبیعی یا آسیب نیاز به تعویض داشته باشد.

    آیا ایمپلنت برای همه افراد مناسب است؟

    بیشتر افراد می‌توانند کاندیدای مناسب برای ایمپلنت دندان باشند، اما برخی شرایط مانند تحلیل شدید استخوان فک، بیماری‌ های سیستمیک مانند دیابت کنترل‌ نشده یا سیگار کشیدن ممکن است بر عدم موفقیت در نتیجه درمان ایمپلنت تأثیر بگذارد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *