جوش و آکنه در هر جایی از صورت و یا بدن باشد برای افراد احساس چندان خوشایندی ندارد و وقتی با آن رو به رو میشوند در صدد از بین بردن آن هستند. اما یکی از مسائلی که باید به آن توجه کنیم علت ایجاد این جوشها است. زیرا نمایانگر مشکلات داخلی بدن شما میباشد. به همین دلیل دانستن علت به وجود آمدن آن اهمیت زیادی دارد. ما در این مطلب از کلینیک تخصصی سبز به بررسی درمان جوشهای روی گونه، علت ایجاد و راههای پیشگیری از آن میپردازیم.
دلایل به وجود آمدن جوشهای روی گونه
- اختلال در هورمونها: مشکلات هورمونی یکی از دلایل ایجاد جوشهای روی گونه هستند و به دلیل اشکال در عملکرد هورمون ها به وجود میآیند. برای درمان این مشکل حتما به پزشک مراجعه کرده تا با آزمایش و داروهای تجویزی درصد هورمون های شما را متناسب سازد.
- ناراحتی معده: یکی دیگر از دلایل بروز جوشهای روی گونه اختلال در عملکرد سیستم گوارش و در نتیجه مشکلات معده است که در نتیجه آن باعث سو هاضمه، رفلاکس و حالت تهوع در افراد میشود.
- مشکلات ریوی: جوشهایی که روی گونه به وجود میآیند میتوانند نشانه مشکل در عملکرد سیستم ریوی در افراد باشد. برای تشخیص و درمان آن حتماً به پزشک متخصص ریه مراجعه کنید.
- رژیم غذایی نادرست: در افراردی که رژیم غذایی شان شامل مقدار زیادی تنقلات و مواد غذایی چرب با درصد کربوهیدارت بالا و یا انواع ادویه و غذاهای فست فودی است این مشکل دیده میشود. برای اصلاح آن باید برنامه غذایی خود را عوض کرده و از انواع ویتأمینها و فیبر استفاده کنید.
- لوازم آرایشی آلوده: از آنجایی که پوست صورت یکی از حساسترین نقاط بدن است حتماً باید تمیز و بدون آلودگی نگهدداری شود. استفاده از لوازم آرایش با کیفیت با برندهای شناخته شده از بروز این مشکل جلوگیری میکند.
- لمس مکرر صورت: از آنجایی که در طول روز با وسایل آلوده زیادی سر و کار داریم و قاعدتا دستان خود را دائماً نمیشوییم، اگر در این بین صورت خود را لمس کنید این تماس و لمس کردن پوست صورت باعث آلودگی پوست و ایجاد جوش و آکنه مخصوصاً در مناطق حساس پوست مثل گونهها میشود.
- استفاده از رو بالشی آلوده: آلوده بودن تخت یا روبالشی یا به طور کلی لباس و وسایلی که با پوست صورت تماس مستقیم دارد باعث انتقال باکتری به پوست صورت و در نتیجه ایجاد جوش به خصوص جوش های سر سیاه میشود. برای در امان ماندن از این مشکل حتماً به پاکیزگی ملحفه و یا روبالشتی خود توجه کنید.
۱۰ نکته طلایی برای درمان جوشهای روی گونه
- هیچ کدام از جوشهای روی صورت و گونه خود را دستکاری نکنید. زیرا با این کار آلودگی به نقاط دیگر انتقال پیدا میکند و باعث ایجاد جوش های بیشتر میشود.
- استفاده از مواد غذایی سالم و مقوی که سرشار از ویتأمینها باشد را به مقدار زیاد در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
- ویتأمین c و امگا ۳ در بهبود و جلوگیری از بروز جوش و آکنه بسیار مؤثر است.
- برای درمان سریعتر جوشهای روی گونه و کم کردن التهاب آنها میتوانید از یخ استفاده کنید و آنرا در محل جوش قرار دهید.
- استفاده از حوله و ملحفه تمیز و نرم در بهبود و جلوگیری از جوشهای صورت نقش مهمی دارد.
- داشتن یک روتین پوستی مخصوص پوست خودتان که توسط پزشک متخصص پوست تجویز شده باشد یک راه حل بسیاری خوب برای جلوگیری و رهایی از هر گونه جوش در صورت شما است.
- پاکسازی پوست و استفاده از کرمهای لایه بردار در بهبود جوش و جای جوش موثر است.
- مصرف سبزیجات و نوشیدن آب کافی را دست کم نگیرید.
- پاکسازی پوست یک روش مؤثر است که باعث خروج آلودگیها میشود. شما میتوانید با پاکسازی پوست خود توسط متخصص پوست از جوش و آکنههای خود خلاص شوید.
- سعی کنید با کم کردن استرس و اضطراب و دور کردن عوال تنشزا از خود امکان بروز هر گونه آکنه رو در پوست خود از بین ببرید.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی درمان جوشهای روی گونه پرداختیم. هر گاه با آکنه و جوش در هر جای صورت خود رو به رو شدید ابتدا به دنبال علت ایجاد آن باشید و با مراجعه به پزشک متخصص پوست، ریشه آن را پیدا و با توجه به صلاحدید پزشک و طرح درمانی که برای شما در نظر میگیرد، درمان مناسبی را دنبال کنید. کلینیک تخصصی سبز با بهترین متخصص پوست، مو و زیبایی میتواند در حل مشکلات پوستیتان همراه شما باشد.
در صورت نیاز، برای مشاوره و تعیین وقت با ما در تماس باشید و یا فرم نوبت دهی را پر کنید.
برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید: