پر کردن دندان یا ترمیم دندان، یکی از رایج ترین، پرتقاضاترین و موثرترین درمان ها در دندانپزشکی است. پر کردن دندان اقدام درمانی است به منظور بازسازی دندانی که پوسیده یا از بین رفته و یا آسیب دیده با بهترین و مناسب ترین مواد دندانپزشکی جهت حفظ استحکام، ظاهر و عملکرد دندان. ترمیم یا پر کردن دندان زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که دندان بوسیله پوسیدگی دچار تخریب شده و باید با مواد مخصوص دندانپزشکی بسته به شرایط و موقعیت دندان با مناسب ترین روش پر شود.
ترمیم دندان نه تنها موجب بازسازی دندان شده و عملکرد دندان را حفظ میکند بلکه ظاهر آن بهبود میابد و از پوسیدگی و تخریب بیشتر دندان و نیز در مقابل از دست رفتن جلوگیری میشود. پر کردن دندان با استفاده از روش ها و تکنیک های خاصی صورت میگیرد که در نهایت موجب حفظ بهداشت و سلامت دندان در کنار حفظ زیبایی ظاهری دندان شما میشود. ترمیم دندان انواع مختلفی دارد که با استفاده از تکنیک، مواد و روش های خاصی صورت میگیرد. در ادامه شما را با انواع روش های ترمیم دندان آشنا خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
اگر شما هم نیاز به ترمیم و پر کردن دندان در شرق تهران توسط متخصص ترمیمی و زیبایی دندان را دارید، میتوانید با تماس با بخش پذیرش و یا مراجعه حضوری به کلینیک دندانپزشکی سبز جهت انجام کلیه درمان های خود توسط دندانپزشکان متخصص و مجرب این مجموعه اقدام کنید .
پر کردن دندان چیست؟
پر کردن دندان یا ترمیم دندان یکی از بیشترین درمان هایی است که در دندانپزشکی انجام میشود. در زمانی که دندان بوسیله پوسیدگی، ضربه یا هرگونه آسیب دچار نقص در ساختار میشود، با ترمیم دندان، بسته به تشخیص پزشک بهترین روش ترمیم دندان انجام میشود. در روش ترمیم دندان انواع فاکتورهای مهم مانند استحکام و ماندگاری، و شاخص های زیبایی مانند رنگ و اندازه به طور کامل اصولی و با علم دندانپزشکی در نظر گرفته و انجام میشود.
در چه شرایطی نیاز به پر کردن دندان است؟
در شرایطی که دندان دچار پوسیدگی و تخریب میشود، پزشک با برداشتن این پوسیدگی ناچار به تخریب قسمتی از دندان میشود، با پر کردن دندان و ترمیم آن با روش مناسب، ساختار دندان مجددا بازسازی شده و استحکام دندان با ترمیم حفظ میشود. شرایط زیر نشان دهنده نیاز به ترمیم دندان است:
- ایجاد سوراخ و شکستگی در دندان
- احساس شدید دندان درد
- گیر کردن ذرات غذا در داخل دندان
- حساس شدن دندان نسبت به دمای سرد و گرم
- ترک یا لب پر شدن دندان
- ایجاد لکه های تیره روی دندان
انواع مواد دندانپزشکی برای ترمیم دندان
- آمالگام
- کامپوزیت
- گلس آینومر
- سرامیک
آمالگام : پر کردن دندان با آمالگام یکی از رایج ترین روش های ترمیم دندان است که از گذشته تا به الان مورد استفاده قرار گرفته است. ماده آمالگام از ترکیب چند فلز به وجود می آید که باعث ایجاد استحکام خوبی در دندان میشود. فلزهایی نظیر جیوه، روی، قلع و مس. استفاده از ماده آمالگام برای ترمیم دندان باعث میشود تا علاوه بر حفظ استحکام، دندان عمر طولانی مدتی داشته باشد و بعدها دچار مشکل نشود.
مزایای ترمیم دندان با آمالگام :
- استحکام و ماندگاری بالا و طول عمر بیشتر دندان.
- مناسب برای دندان های عقب، زیرا استحکام بیشتری در برابر فشارهای شدید دارد.
- کمتر بودن هزینه پر کردن دندان با آمالگام نسبت به دیگر.
معایب پر کردن دندان با آمالگام :
- آملگام دندان تیره رنگ است و در دهان کاملا قابل مشاهده است.
- برای پر کردن دندان با آمالگام نیاز است تا میزان بیشتری از دندان تراشیده شود تا فضای آمالگام به خوبی داخل دندان را پر کند.
- از آنجایی که آمالگام تیره رنگ است برای دندان های جلو مناسب نیست، همچنین دندان های جلویی نسبت به دندان های عقب نازک تر هستند بنابراین نمیتوان از ترمیم آمالگام برای پر کردن دندان در این نواحی استفاده کرد.
- ترکیب فلزات در ماده آمالگام موجب واکنش در برابر دمای سرد و گرم شده و احتمال ترک خوردن و یا شکستن دندان را افزایش میدهد.
کامپوزیت : این ماده به دلیل اینکه همرنگ دندان است بهترین انتخاب برای ترمیم دندان و پر کردن دندان است. پر کردن دندان با کامپوزیت علاوه بر اینکه باعث درمان پوسیدگی میشود میتواند زیبایی دندان را نیز حفظ کند.
مزایای پر کردن دندان با کامپوزیت :
- کامپوزیت همرنگ دندان است و با رنگ طبیعی که دارد یکی از پر تقاضاترین ماده ها برای ترمیم دندان است.
- ماده کامپوزیت به خوبی به دندان چسبیده و میتواند به خوبی ساختار دندان را حفظ کند.
- برای دندان های شکسته، ترمیم دندان با کامپوزیت انجام میشود زیرا ظاهر را به شکل دندان طبیعی بازسازی میکند.
- برای پر کردن دندان با کامپوزیت، میزان کمی از دندان تراشیده میشود.
معایب پر کردن دندان با کامپوزیت
- کامپوزیت استحکام کمتری دارد و برای دندان های عقب که تحت فشار های شدید هستند مناسب نیست.
- ماندگاری و طول عمر کامپوزیت نسبت به آمالگام کمتر است.
- هزینه ترمیم دندان با کامپوزیت بیشتر است.
- پر کردن دندان با کامپوزیت کمی زمانبر تر است.
سرامیک : برای پر کردن دندان با سرامیک پرسلن مدت زمان طولانی تری نیاز خواهد بود و هزینه آن نیز بیشتر است. سرامیک، زیبایی ظاهری دندان و رنگ طبیعی دندان را به خوبی حفظ میکند و استحکام مناسبی نیز دارد.
مزایای پر کردن دندان با سرامیک
- سرامیک همرنگ دندان است و بیشتر از کامپوزیت میتواند ظاهر طبیعی دندان را به خوبی حفظ کند.
- سرامیک دارای مقاومت بیشتری است و آسیبی در مقابل فشار زیاد نخواهد دید، بنابراین استفاده از سرامیک برای دندان های عقب در برابر فشار و برای دندان های جلو در برابر زیبایی بسیار مناسب تر است.
- طول عمر سرامیک نیز بسیار بالا است.
فیلم پر کردن دندان
معایب ترمیم دندان با سرامیک
- پر کردن دندان با سرامیک زمانبر است و پروسه آن بیشتر از یک جلسه طول میکشد، زیرا باید از دندان قالبگیری شده و بعد در لابراتورار آماده شود.
- هزینه آن نسبت به دیگر روش های پر کردن دندان بیشتر است.
- در صورت زبر شدن سرامیک، ممکن است دندان نیز دچار سایش شود.
پر کردن دندان با گلاس آینومر
پر کردن دندان با گلاس آینومر برای دندان هایی به کار میرود که دچار فشار کمتری میشوند. هزینه پر کردن دندان با گلاس آینومر مناسب است ولی دوام کمتری دارند. پر کردن دندان با گلاس آینومر بیشتر برای دندان کودکان مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا هم خاصیت فلورایدی دارد که مناسب دندان های شیری هست و هم برای جلوگیری از پیشرفت پوسیدگی مناسب است. عمر ترمیم دندان با گلاس آینومر کمتر است.
در کلینیک دندانپزشکی سبز با استفاده از بهترین مواد پر کردن دندان، با برندهای روز دنیا جهت پر کردن دندان در نارمک و ترمیم دندان در شرق تهران میتوانید نسبت به انجام درمان های مورد نیاز دندان های خود جهت تجربه یک لبخند زیبا و ماندگار و با کیفیت اقدام کنید.
برای پر کردن دندان کدام یک از روش ها مناسب است؟
در ابتدا برای تشخیص اینکه دندان شما در چه وضعیتی قرار دارد و دچار چه نوع آسیبی از نظر پوسیدگی و یا شکستگی شده، باید در مراجعه حضوری، دندانپزشک از طریق عکس رادیوگرافی از دندان ریشه و آناتومی دندان شما را بررسی کند. رایج ترین روش ها معمولا پر کردن دندان با آمالگام و کامپوزیت هستند که در تفاوت نوع پر کردن دندان، هر یک را بررسی میکنیم :
- مقاومت آمالگام نسبت به کامپوزیت بیشتر است و دوام بیشتری هم دارد.
- کامپوزیت همرنگ دندان طبیعی است و یک نوع ماده ترمیم جدید برای پر کردن دندان است.
- هزینه ترمیم دندان با آمالگام به نسبت کامپوزیت کمتر است.
- ترمیم دندان با کامپوزیت برای دندان های جلو که هنگام لبخند زدن مشخص هستند مناسب تر، طبیعی تر و زیباتر است، اما آمالگام تیره رنگ است و در داخل دهان کاملا جلب توجه میکند.
- استفاده از آمالگام در برخی افراد به علت استفاده از جیوه ممکن است حساسیت زا شود.
- برای پر کردن دندان در مقابل پوسیدگی، ترمیم دندان با آمالگام بخش بیشتری از دندان باید تراشیده شود اما برای کامپوزیت سطح کمتری نیاز است، یعنی فقط قسمتی که دچار پوسیدگی شده تراشیده میشود.
تعویض ماده پر کردگی دندانی که قبلا ترمیم شده است
اگر نسبت به پرکردگی های قدیمی دندان خود احساس نارضایتی میکنید میتوانید نسبت به تعویض آن ها و طبییعی شدن لبخند و ظاهر دندان های خود در کلینک تخصصی دندانپزشکی سبز و پر کردن دندان در رسالت اقدام کنید. جهت تعیین وقت ویزیت فرم انتهای این مقاله را پر کنید.
نکات مهم برای مراقبت از دندان پر شده
- رعایت صحیح بهداشت دندان و دهان.
- عدم استفاده از خوراکی های چسبنده در روزهای اولیه بعد از ترمیم دندان.
- عدم استفاده از غذاهای سفت با دندان پر شده.
- اگر عادت به دندان قروچه دارید بهتر است از نایت گارد برای جلوگیری از سایش دندان ها استفاده کنید.
نتیجه گیری
پر کردن دندان یکی از رایج ترین درمان های دندانپزشکی است که برای ترمیم دندان بعد از برداشتن پوسیدگی و همچنین برای ترمیم دندان آسیب دیده مورد استفاده قرار میگیرد. بعد از ترمیم دندان مهمترین نکته نحوه مراقبت از دندان شماست که با رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی میتوانید طول عمر دندان خود را افزایش داده و لبخندی زیبا و سالم را برای خود ماندگار و طولانی مدت داشته باشید.
توجه داشته باشید که کلیه خدمات تخصصی و عمومی دندانپزشکی را میتوانید در کلینیک دندانپزشکی سبز مثل پر کردن دندان در تهرانپارس توسط دندانپزشکان متخصص این مجموعه همراه با پیشرفته ترین تکنیک ها و درمان های دندانپزشکی روز دنیا را انجام دهید. جهت تعیین وقت ویزیت فرم زیر را با مشخصات تماس خود پر کنید.
برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید:
سوالات متداول
آیا پر کردن دندان درد دارد؟
احساس درد در هنگام پر کردن دندان بسته به میزان پوسیدگی ایجاد شده و روند درمانی متفاوت است. در ابتدا پزشک قبل از شروع درمان از تزریق بی حسی در ناحیه مورد نظر استفاده میکند. در حین درمان بیمار احساس دردی را تجربه نخواهد کرد. بعد از اتمام درمان نیز ممکن است ناحیه تحت درمان پر کردن دندان دچار حساسیت شود که موقتی بوده و از بین میرود.
چه زمانی به ترمیم دندان نیاز داریم؟
یکی از مواردی که به پر کردن دندان نیاز است زمانی است که پوسیدگی به درون دندان نفوذ کرده و باعث تخریب قسمتی از دندان شده و یا به عصب دندان رسیده. در شرایطی که به عصب رسیده باشد بعد از درمان ریشه کامل دندان، با توجه به روش مورد نیاز دندان و صلاحدید پزشک درمان ترمیم دندان و پر کردن دندان با روش مناسب انجام میشود.
طول عمر دندان پر شده چقدر است؟
زمانی که دندان نیاز به ترمیم و پر کردن دارد به طور طبیعی بخشی از ساختار خود را از دست داده و دندان ضعیفی خواهد شد، بسته به روش پر کردن دندان طول عمر دندان 5 تا 10 سال و با مراقبت های اصولی حتی بیشتر هم باشد.