گاهی ممکن است نوزادی که تازه به دنیا آمده دارای چند دندان باشد. در برخی از نوزادان از بدو تولد یک یا چند دندان در دهان وجود دارد که به این دندانها دندان ناتال (Natal) یا دندان زایشی میگویند. دندان نوزادی در مدت ۳۰ روز اول تولد نوزاد در دهانش دیده میشوند و به علت این که ریشه آنها کاملاً رشد نکردهاند و تکامل نیافتهاند اکثرا لق هستند. در ادامه با جواب سؤالهای دندان نوزادی چیست و هنگام مواجه شدن با دندان نوزادی چه باید کرد با ما همراه باشید.
دندان نوزادی، دندانی است که هنگام تولد وجود دارد. این دندان جز موارد شایعی نیست و در ۱۰% موارد ممکن است شاهد این اتفاق باشیم. دندان ناتال دندانهای اضافهای هستند که به دندانهای طبیعی افزوده میشوند. دندانهای شیری معمولاً از شش ماهگی شروع به رویش میکنند و در فک پایین به شکل جفت هستند، اما دندانهای ناتال جلویی جز دندانهایی هستند که در قسمت نیش و دندانهای آسیاب دیده میشوند. دندان ناتال شبیه به دندانهای معمولی است و ظاهری نرمان و کوچک و اغلب رنگ مایل به زرد دارد. دندان های نوزادی به این علت که بدون ریشه هستند لق میباشند اما کاملاً سالم هستند.
آیا دندان نوزادی یا دندان ناتال خطرناک است؟
اگر با صحنه دندان در دهان نوزادتان مواجه شدید اصلاً نگران نباشید! به جای نگرانی بهتر است کودک را نزد پزشک اطفال برده تا در مورد خطرات و عوارض احتمالی آن آگاهی داشته باشید. معمولاً پزشک موضوعات زیر را بررسی میکند تا مشکلی برای سلامت کودک و مادر ایجاد نشود: این موارد شامل نکات زیر است:
زخم شدن زبان: دندان نوازدی ممکن است با سطح زبان برخورد داشته باشد و باعث ایجاد زخم در زبان شود. در این زمان کودک بیقرار شده و تمایلی به شیر خوردن نخواهد داشت.
مشکل در شیر خوردن: ممکن است کودک حین مکیدن دچار مشکل شود و به علت درد یا دندان درد از این کار خودداری کند.
خطر خفگی: همانطور که گفتیم ممکن است دندان لق باشد و امکان اینکه خارج شده و باعث خفگی شود وجود دارد.
سخن پایانی
از انجایی که این دندانها طبیعی هستند و زودهنگام از لثه بیرون زدهاند، اگر مشکلی هنگام شیر خوردن و یا غیره وجود نداشته باشد، نیازی به انجام هیچگونه اقدام اضافی نیست. میتوان این دندانها را تا ۶ سالگی نگه دارید. در برخی شرایط ممکن است دندان نوزادی یا دندان ناتال احتیاج به درمان داشته باشند و یا در صورت لقی کشیده شوند، اگر دندانها تیز هستند میتوان با استفاده از رزین باند لبههای تیز دندان را از بین برد تا در مقابل سایش زبان و سینه مادر زخم نشوند. اگر این دندانها هیچ مشکل خاصی ندارند کافیست همانند دندانهای شیری از آنها مراقبت کنید تا پوسیده نشوند.
مطالب بیشتر
- لق شدن دندان دائمی
- زمان مناسب عصب کشی دندان
- تحلیل ریشه دندان شیری
- انواع جراحی زیبایی صورت و اجزای آن
- کشیدن دندان شیری چه زمانی باید انجام شود؟
برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید :