درمان عقب بودن فک پایین در کودکان

درمان عقب بودن فک پایین در کودکان

یک چهره هماهنگ و سالم علاوه بر ایجاد اعتماد به نفس به در کودکان از سنین کودکی، باعث سلامت روان و جسم کودک نیز خواهد شد. در برخی شرایط دهانی و دندانی ممکن است عقب بودن فک پایین در کودکان، بر اثر مشکلات مادرزادی یا عوارض عادات بد کودکی مثل مکیدن انگشت و … به وجود بیاید. عقب بودن فک پایین در کودکان، می تواند باعث ایجاد اختلال درعملکرد صحیح دهانی و تناسب میان دندان ها شود.

علت عقب بودن فک پایین در کودکان ممکن است بر اثر عدم رشد کافی یکی از فک ها یا ایجاد اختلال در رشد یکی از فک ها باشد که در نتیجه باعث میشود دندان ها به درستی روی هم قرار نگیرند. عقب بودن فک پایین در کودکان میتواند باعث نازیبا شدن لبخند کودک، عدم اعتماد به نفس او، اختلال در غذا خوردن و اختلال هنگام صحبت کردن باشد.

در این مقاله در ابتدا به بررسی علت عقب بودن فک پایین در کودکان و گزینه ها و روش هایی جهت درمان عقب بودن فک پایین در کودکان می پردازیم تا با انجام اقدامات لازم برای درمان عقب بودن فک پایین در کودکان، آنها نیز میتوانند مانند بزرگسالان از یک لبخند زیبا و زندگی سالم بهره مند شوند.

عقب بودن فک پایین در کودکان

دلایل عقب بودن فک پایین در کودکان

  • وراثت
  • میکدن انگشت
  • رشد نامناسب دندان ها و شلوغی دهان
  • نارسایی و ناهنجاری فکی
  • میکدن انگشت
  • استفاده از پستانک
  • ایجاد فشار با زبان به دندان های فک پایین

بررسی روش های مختلف درمان عقب بودن فک پایین در کودکان

ااثر گذاری درمان عقب بودن فک پایین در کودکان همزمان با رشد فک بیشتر بوده و باید توسط متخصص ارتودنسی انجام شود.

درمان عقب بودن فک پایین در کودکان با استفاده از ارتودنسی کودکان : ارتودنسی دارای انواع و روش های متفاوتی است که با توجه به سن کودک، شرایط و میزان بهم ریختگی دندان ها، بهترین روش ارتودنسی توسط دندانپزشک متخصص ارتودنسی برای کودک انجام میشود.

جراحی برای درمان عقب بودن فک پایین در کودکان : در شرایط شدیدترِ اختلالات فکی، نیاز است تا با تشخیص دندانپزشک متخصص ارتودنسی و پزشک متخصص جراحی دهان، فک و صورت جراحی فک انجام شود تا اصلاح فک صورت گیرد. جراحی فک معمولا در زمانی انجام میشود که رشد فک ها و دندان ها به صورت کامل صورت گرفته است.

درمان عقب بودن فک پایین در کودکان با استفاده از دستگاه های کمکی : در این روش استفاده از دستگاه های کمکی میتواند باعث تقویت و اصلاح عضلات فک شده و باعث بهبود توازن میان دو فک هنگام بستن و روی هم قرار گرفتن دندان ها شود. دستگاه های کمکی میتواند در اصلاح و برطرف کردن عقب بودن فک پایین در کودکان تا حد زیادی تاثیر گذار باشند.

ترکیب روش های درمانی ارتودنسی برای درمان عقب بودن فک پایین در کودکان : در شرایط دیگر استفاده از ارتودنسی با روش های متفاوت آن مثل: ارتودنسی با پلاک شفاف یا ارتودنسی با پلاک متحرک همزمان با جلوگیری از تکرار عادات بد مثل مکیدن انگشت یا استفاده ازپستانک، تا حد زیادی به درمان عقب بودن فک پایین در کودکان کمک کند.

تأثیرات درمان به موقع عقب بودن فک پایین در کودکان

از آنجایی که عقب بودن فک پایین در سنین کودکی اتفاق می افتد، لازم است درمان نیز از همان سنین کودکی و همزمان با دوران رشد فک ها صورت گیرد. عدم رشد همزمان فک ها باعث عقب بودن فک پایین در کودکان می شود.

نتیجه این اختلال باعث میشود تا ناهنجاری دندانی به وجود بیاید و دندان ها به درستی روی هم قرار نگیرند. از آنجایی که این اختلال در کودکی اتفاق افتاده است رشد استخوان ها هنوز کامل صورت نگرفته و امکان رشد و اصلاح فک با درمان های غیر تهاجمی مثل ارتودنسی کودکان میتواند شانس موفقیت را بالا ببرد.

توصیه اغلب دندانپزشک کودکان و متخصص ارتودنسی این است که ضمن انجام چکاب های منظم جهت سلامت دندان ها، کودک در سنین 6 و 7 سالگی با متخصص ارتودنسی نیز ویزیت شده و در صورت تشخیص هریک از اختلالات فکی و یا بهم ریختگی دندانی، بتوان در فرصت مناسب و با روش درمانی صحیح به درمان عقب بودن فک پایین در کودکان پرداخت.

توصیه های مهم جهت مراقبت های بعد از درمان عقب بودن فک پایین در کودکان :

مراقبت های بعد از درمان عقب بودن فک پایین در کودکان، نقش مهمی را در ماندگاری و نتیجه گیری بهتر از درمان دارند، بنابراین لازم است با اجرای دستورالعمل های بعد از درمان عقب بودن فک پایین در کودکان، شرایط بهبودی هرچه زودتر و بهتر را فراهم کنید. توصیه های مراقبتی شامل موارد زیر هستند :

پرورش کودک در جهت عادات سالم : آموزش عادات سالم برای زندگی روزمره مثل تغذیه مناسب، مراقب از دهان و دندان و آموزش مسواک زدن صحیح به کودک.

عادت به مراجعه منظم به دندانپزشکی : انجام چکاب های منظم دندانپزشکی جهت بررسی دندان ها و انجام درمان به موقع دندان ها.

آموزش صحیح به والدین : در این موضوع والدین باید نکات مراقبتی و رعایت بهداشت دهانی را به طور کامل آموزش ببینند و به کودکان خود نیز نحوه رعایت صحیح نحوه مسواک زدن و شست و شوی صحیح دهان را با صبر و حوصله یاد بدهند.

آموزش عادات صحیح و رعایت بهداشت دهانی در کنار مراجعات منظم به دندانپزشکی کودکان یا دندانپزشک متخصص ارتودنسی، همه در کنار هم، نکات مهمی هستند که باید با استمرار و در دراز مدت انجام شود تا کمترین میزان پوسیدگی دندان، بیماری ها و اختلالات دهانی و فکی برای کودک ایجاد شود.

اگر کودک شما هم نیاز به این درمان دارد، برای مشاوره و تعیین وقت با ما در تماس باشید و یا فرم نوبت‌دهی را پر کنید.

برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید:



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *