کاربرد لیزر در دندانپزشکی

دندانپزشکی با لیزر

اگر شما هم از مته های دندانپزشکی واهمه دارید در این مطلب میخواهیم درمان با روش پیشرفته لیزر در صنعت دندانپزشکی و انواع درمان هایی که میتوان با لیزر انجام داد را برای شما شرح دهیم. کاربرد لیزر در دندانپزشکی بصورت تابش انرژی نوری به بافت های نرم و سخت است. لیزر دندانپزشکی در جراحی به عنوان ابزاری جهت برش یا تبخیر در بافت عمل میکند. لیزر به موثر بودن جراحی انجام شده روی بافت کمک می کند و همچنین مدت زمان درمان را کوتاه تر می کند. در ادامه انواع کاربردهای لیزر در درمان های مختلف دندانپزشکی را خواهیم گفت…

لیزر (light amplification by the stimulated emission of radiation) دستگاهی است که نور را از یک منبع انرژی دریافت کرده و با با تقویت آن با روش های خاص به صورت پرتوهای نوری موازی و باریک می تاباند. لیزرهای مورد استفاده در دندانپزشکی به شکل لیزر بافت سخت و لیزر بافت نرم هستند. لیزر بافت نرم فقط روی لثه تاثیرگذار است. و روی بافت سخت مانند دندان تاثیری ندارد.

کاربرد لیزر در دندانپزشکی – بافت نرم:

ارتودنسی با لیزر درمانی است جهت تسهیل درمان ارتودنسی. درمان ارتودنسی درمانی طولانی مدت است. استفاده از لیزر در حرکات درمانی باعث سریع تر شدن روند درمان می شود. و مدت زمان درمان ارتودنسی کوتاه میشود. توجه داشته باشید که لیزر مستقیما دندان ها را مرتب نمیکند، فقط به صورت غیر مستقیم به روند درمان سرعت میبخشد.

فرنکتومی:

فرنوم ها در بخش های مختلف بدن وجود دارند که باعث محدود کردن حرکات اندام ها میشوند. در موقعیت هایی که فرنوم در قسمت لب بالا یا پایین بزرگتر و حجیم تر از حالت طبیعی هستند باعث به وجود آمدن مشکلاتی میشوند. اگر فرنوم بزرگتر باشد باعث ایجاد دیاستم و فاصله میان دندان های جلویی میشوند. که برای ازبین بردن فاصله میان دندان ها باید فرنوم را به کمک لیزر یا جراحی برداشت. پس از آن درمان های ارتودنسی، لمینیت یا کامپوزیت با تشخیص دندانپزشک  جهت از بین بردن فاصله مورد استفاده قرار میگیرد. به درمان برداشتن فرنوم فرنکتومی می گویند. امروزه از لیزر به جای تیغ جراحی جهت فرنکتومی مورد استفاده قرار میگیرد.

یکی دیگر از کاربرد های لیزر در دندانپزشکی بلیچینگ دندان است. زمانی که دندان ها دچار تغییر رنگ میشوند دندانپزشکان معمولا درمان بلیچینگ دندان را توصیه میکنند. بلیچینگ در مطب یا آفیس بلیچینگ درمانی است  که طی آن با استفاده از مواد شیمیایی سفید کننده که با تابش لیزر فعال میشوند، رنگدانه های نفوذ کرده به دندان خارج میشود.

برای مطالعه بیشتر : حساسیت دندان بعد از بلیچینگ

رفع تیرگی لثه:

لثه برخی از افراد ممکن است دچار تیرگی ماننده قهوه ای یا سیاه رنگ شوند. این لکه ها میتواند ناشی از مصرف برخی از داروها و یا ژنتیک و در برخی بعد از درمانی به نام خالکوبی آمالگام باشد. در این موقعیت با روشی که در آن از لیزر استفاده میشود، بافت نرم لثه که شامل رنگدانه های سیاه یا قهوه ای رنگِ لثه است از بین میرود. به این ترتیب که رنگدانه های نفوذ کرده در لثه بوسیله تابش نور لیزر مورد حمله قرار میگیرند.

اصلاح لبخند لثه ای یکی دیگر از کاربرد لیزر در دندانپزشکی

افرادی که هنگام لبخند زدن بخش زیادی از لثه شان مشخص میشود دارای لبخند لثه ای هستند. در دندانپزشکی به کمک لیزر میتوان ان را رفع کرد. به این صورت که بافت اضافه لثه را با لیزر برمیدارند و لثه را کمی عقب تر میبرند.. اصلاح لبخند لثه ای جهت زیبایی طرح لبخند از زیر مجموعه دندانپزشکی زیبایی است.

حذف ضایعات دهانی در بافت نرم دهان

از کاربرد های دیگر لیزر در دندانپزشکی میتوان به حذف ضایعات دهانی در بافت نرم دهان اشاره کرد. یکی از شایعترین ضایعات داخل دهان آفت دهان است که دارای علائمی مانند سوزش و یا ایجاد مشکل هنگام جویدن یا صحبت کردن است. آفت دهان را می توان با لیزر از بین برد.

مزایای دندانپزشکی با لیزر

  • تمامی مراحل درمان دندانپزشکی با لیزر با کمترین میزان درد و تهاجم انجام میشود.
  • پرتوهای لیزر هیچگونه آسیبی به دندان، بافت لثه و دیگر قسمت های دهان وارد نمیکند.
  • در روش های دندانپزشکی با لیزر آثاری از خونریزی و بخیه وجود نخواهد داشت.
  • میزان تورم و درد هنگام لیزر با کمترین میزان درد همراه خواهد بود.
  • باعث کاهش عفونت دندان و لثه می شود.
  • ترمیم بافت های دهان در دندانپزشکی با لیز دارای شانس بیشتری است.
  • درمان لیزر دندانپزشکی برای افرادی که دچار فوبیای دندانپزشکی هستند مناسب است.

برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید:



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *