علائم بیماری اگزما

بیماری و علائم اگزما

نام بیماری پوستی اگزما احتمالاً زیاد به گوشتان خورده باشد، دلیل آن هم این است که این نوع بیماری یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی است که اکثر افراد دچار آن می‌شوند. اگزما نوعی واکنش بدن در برابر محرک‌های محیط اطراف است. این عوامل ممکن است استرس، تغذیه، استفاده از نوعی ماده حساسیت‌زا و.. باشد. از علائم بیماری اگزما خشک شدن پوست، ایجاد خارش روی پوست، متورم شدن پوست و قرمزی سطح پوست است. در ادامه دیگر علائم بیماری اگزما و درمان اگزما را بررسی خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

علائم اگزما کدامند؟

نشانه‌های بیماری اگزما در هر فرد متفاوت است و در کودکان و بزرگسالان این علائم به شکل‌های متفاوتی دیده می‌شود. اگزما بیماری است که هر فرد در هر دوره سنی متفاوت به آن مبتلا می‌شود و در برخی افراد این بیماری بصورت ژنتیکی هم وجود دارد. به طور کلی بروز اگزما در افرادی که داری آلرژی و حساسیت هستند ممکن است شایع تر باشد. خشکی پوست و خارش و قرمزی از علائم شایع دیگر بیماری اگزما هستند که بر اثر خارش پوست، ضایعات پوستی با ترشح مایعی شکل به وجود آمده و به دنبال آن پوست سفت و ضخیم می‌شود. خارش زیاد پوست در بیماری اگزما باعث ترک خوردن پوست می‌شود. بهبود یافتن دوره‌ای بیماری و یا وخیم‌تر شدن آن نیز از علائم بیماری اگزما است. اگزما در هر نقطه از بدن ممکن است ایجاد شود.  روی انگشت دست و پشت زانو از مکان‌های شایع این بیماری هستند.

علائم بیماری اگزما در کودکان

بیماری اگزما در نوزادان ممکن است روی پوست سر و یا صورت، گونه‌ها، آرنج، زانو، مچ دست، پا‌ها و باسن به وجود آید که دارای خارش شدید و به دنبال آن ترشح مایع از زخم‌های حباب شکل است. این اختلال همچنین باعث ایجاد نا آرامی‌ها در خواب کودک می‌شود.

علائم بیماری اگزما در بزرگسالان

محل شایع ایجاد بیماری اگزما در بزرگسالان آرنج، زانو و پشت گردن است. اما در نواحی دیگر بدن نیز ایجاد می‌شود. اگزما باعث به وجود آمدن خشکی و خارش پوستی شده و عفونت پوستی را به وجود می‌آورد. برای تشخیص بیماری اگزما و بررسی علائم اگزما حتماً باید به متخصص پوست مراجعه کنید.

انواع اگزما

بیماری پوستی اگزما ممکن است ظاهر متفاوتی داشته باشد و با شکل‌های مختلفی روی نقاط بدن به وجود آید که شایع‌ترین انواع اگزما موارد زیر هستند:

اگزمای پوستی آتوپیک

دارای قرمزی و خارش سطح پوست است که خارش آن باعث ترشح مایع و پوسته‌ریزی می‌شود. با مصرف دارو‌های سبک و پماد درمان اگزما بهبود پیدا می‌کند. اما ممکن است دوباره ایجاد شود و عود کند.

اگزمای تماسی

این نوع از انواع اگزما در اثر تماس با موادی که موجب حساسیت می‌شوند ایجاد می‌شود. این نوع اگزما با تاول و خارش و همچنین احساس سوزش همراه است.

اگزمای پوستی سبورئیک

این عارضه باعث قرمز شدن پوست و شوره سر می‌شود. لکه‌های فلس دار که در این نوع از انواع اگزما ایجاد می‌شود، می‌تواند طولانی مدت باشد که به طور متناوب بهبود یابد و یا عود کند.

اگزمای سوزش‌آور

این نوع اگزما زمانی ایجاد می‌شود که پوست مرتباً در معرض شست وشو با مواد سمی و حساسیت‌زا باشد.

دلیل بیماری اگزما

• بیماری اگزما ممکن است بر اثر عوامل ژنتیکی و ارثی باشند.
• به وجود آمدن اختلال در سیستم ایمنی بدن موجب به وجود آمدن زخم‌های پوستی و التهاب پوستی شوند.
• محرک‌ها و عوامل شیمیایی باعث ایجاد حساسیت و خشکی پوست می‌شوند.
• استرس
• اضطراب
• عفونت پوستی
• تماس فیزیکی با عوامل حساسیت‌زا در محیط اطراف و محرک‌هایی که باعث حساسیت پوستی می‌شوند (صابون، کپک، گرده گل و… )

درمان اگزما به چه صورت است؟

در درمان اگزما هدف اصلی از بین بردن و یا کنترل خارش پوست است که بر اثر خارش عفونت پوستی به وجود می‌آید. اگزما در موارد خفیف‌تر و به‌صورت کمتر با استفاده از پماد درمان اگزما قابل کنترل است. برای تشخیص نوع اگزما باید توسط متخصص پوست معاینه شوید تا با تجویز بهترین پماد برای اگزمای پوستی و یا داروی درمان قطعی اگزما، علائم بیماری اگزما را قابل کنترل کنید.

مطالب بیشتر

برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید:



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *