مراحل جراحی ایمپلنت دندان

مراحل جراحی ایمپلنت

شاید برای شما هم سوال باشد ایمپلنت دندان چیست؟ و مراحل آن چگونه است؟
شاید کاشت دندان به روش ایمپلنت روشی دائمی می‌باشد و بهترین جایگزین برای افرادی است که یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اند. ایمپلنت درمانی است که توسط جراح متخصص دهان فک و صورت و یا جراح متخصص پریو (لثه) انجام می‌شود. ایمپلنت روشی است که طی چند جلسه و با مدت ۴ تا ۶ ماه زمان از پایه تا روکش پروسه درمان تکمیل می‌شود. در ادامه به طور کلی مدت زمان و مراحل جراحی ایمپلنت دندان را بررسی خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

مراحل جراحی ایمپلنت دندان به چه صورت است؟

ایمپلنت دندان یکی از شاخه‌های اصلی در دندانپرشکی است. از این رو در نظر داشتن این نکته که جراحی ایمپلنت باید توسط متخصص انجام شود از اهمیت بالایی برخوردار است. مراحل ایمپلنت دندان شامل موارد زیر است:

  • معاینه اولیه:

نکته‌ای که در درجه اول از مراحل جراحی ایمپلنت دندان اهمیت دارد، انتخاب یک مرکز معتبر و متخصص جراح در این زمینه است. بعد از مشاوره و بررسیِ عکس CBCT (عکس رادیوگرافی سه بعدی) از فک و صورت، متخصص ایمپلنت نواحی مورد نظر برای جراحی ایمپلنت را از نظر تراکم استخوان فک و وضعیت لثه‌ها بررسی می‌کند.

  • شروع جراحی ایمپلنت:

بعد از تعیین زمان جلسه و مراجعه جراحی ایمپلنت با تزریق بی‌حسی به ناحیه مورد نظر شروع می‌شود. در صورتی که نیاز به قرار دادن پودر استخوان باشد بعد از اتمام فرایند جراحی ایمپلنت و قرار دادن پایه ایمپلنت در استخوان فک ۳ تا ۴ ماه و یا بیشتر زمان لازم است تا پایه ایمپلنت با استخوان سازگار شود و به اصطلاح به استخوان جوش بخورد. روش دیگر به نام ایمپلنت فوری وجود دارد. در ایمپلنت یکروزه فرش ساکت (fresh socket) پایه ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان در ناحیه مورد نظر قرار داده می‌شود. اینکه ایمپلنت یکروزه برای چه افرادی و با چه شرایطی قابل انجام است بسته به وضعیت استخوان فک و شرایط بیمار دارد.

  • نصب اباتمنت:

در این مرحله رابط بین پایه ایمپلنت و روکش قرار داده می‌شود.

یک یا دو هفته بعد از ترمیم و بهبود لثه‌ها زمان قالبگیری برای روکش فرا می‌رسد. در این مرحله قالب‌های گرفته شده به لابراتوار جهت ساخت روکش ایمپلنت ارسال می‌شود.

  • قرار دادن روکش:

این مرحله در جلسه آخر انجام می‌شود.

سخن پایانی

افرادی که دچار فوبیای دندانپزشکی هستند می‌توانند با روش سدیشن(دندانپزشکی با خواب عمیق) بدون متوجه شدن هیچگونه درد یا فشار مراحل جراحی ایمپلنت دندان را انجام دهند. در فرآیند درمان ایمپلنت، یا در مراحل ایمپلنت دندان جلو، یا در مراحل ایمپلنت دندان نیش، بعد از جراحی و قرار دادن پایه ایمپلنت در لثه، جهت نصب روکش یا همان تاج دندان به مدت زمان بیشتری برای التیام لثه نیاز است. بنابراین بهتر است همکاری و صبوری لازم را با پزشک و مرکز درمان داشته باشید تا بهترین و با کیفیت‌ترین نوع درمان برای شما انجام شود.

مطالب بیشتر

برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید:



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *