کاشت دندان بدون ایمپلنت

کاشت دندان بدون ایمپلنت

تاکنون درصد زیادی از مردم به دلایل مختلفی مانند افزایش سن، بیماری‌های خاص، پوسیدگی دندان، از بین رفتن دندان در اثر بعضی حوادث و… شاهد از دست رفتن یک یا تعدادی از دندان‌های خود بوده‌اند. بهترین کار برای درمان دندان‌های از دست رفته، استفاده از دندان مصنوعی است.
برای کاشت دندان مصنوعی روش‌های مختلفی وجود دارد، اما عده‌ای از مردم هستند که از همه این روش‌ها مطلع نیستند و اکثریت فقط درمان ایمپلنت را برای حل این مشکل می‌شناسند. این روش یک راه درمان مؤثر و کاربردی است و همانند همه روش‌های درمانی مزایا و معایب خودش را دارد.
در روش ایمپلنت اگر دندان درست نگهداری شود ماندگاری بالایی دارد، اما به دلیل طول درمان نسبتاً طولانی، انجام عمل جراحی، هزینه بالا، کهولت سن و یا غیره ممکن است اشخاصی مایل به انجام آن نباشند. در این مقاله روش‌های کاشت دندان بدون ایمپلنت را معرفی می‌کنیم تا با آگاه‌ سازی و اطلاع‌رسانی در تصمیم‌گیری و انتخاب درست، یاریتان کنیم.

روش‌های کاشت دندان

پروتز‌های دندان به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم‌بندی می‌شوند. پروتز ثابت با چسب یا پیچ به دندان یا ایمپلنت متصل می‌شود. نحوه ساخت آن به گونه ای است که ابتدا پایه‌ای از جنس فلزات مخصوص و متناسب با محیط دهان در جای خالی دندان قرار داده می‌شود و سپس برای سطح آن از روکش سرامیکی استفاده می‌شود.
پروتز‌های متحرک هم انواع متفاوت دارد که یک نمونه بارز آن، دست دندان کامل است که در ادامه درباره آن خواهیم گفت. اما نوع دیگری از آن هم وجود دارد و برای افرادی استفاده می‌شود که دندان‌های جلوییشان سالم است اما دندان‌های عقبیشان را از دست داده‌اند. این روش نسبت به سایر روش‌ها تهاجم کمتری دارد و نیاز به تراشیدن و یا کمک گرفتن از دندان‌های مجاور ندارد و مقرون به صرفه‌تر است.

  • کاشت بریج دندان یا پل ثابت

بریج به وسیله‌ای می‌گویند که با کمک آن می‌توان دندان مصنوعی را در جای دندان از بین رفته قرار داد. این روش به این صورت اتفاق می‌افتد که از دندان‌های مجاور دندان از دست رفته کمک گرفته می‌شود و دندان مصنوعی را با وسیله‌ای به دندان‌های سالم اطراف متصل می‌کنند.
بعد از ایمپلنت، کاشت دندان با روش بریج تا کنون بهترین روشی بوده است. در صورت مایل نبودن فرد و یا نامناسب بودن شرایط بدنی از جمله ضعیف بودن لثه، مبتلایان به دیابت و سرطان و… می‌توانند از آن استفاده کنند.

  • روش دندان مصنوعی

دندان مصنوعی انواع متفاوتی دارد که متناسب با شرایط افراد نوع استفاده آن مشخص می‌شود. نوع رایج آن یک دست دندان مصنوعی متحرک است که پایه‌ای پلاستیکی و شبیه به لثه دارند و به طور کامل داخل دهان گذاشته و در آورده می‌شود. این دندان‌ها را باید هر شب برای شست و شو از دهان خارج کرد و عمر مفید آن بین هفت تا هشت سال است و بعد از آن باید تعویض شود. البته امروزه می‌توان آن را با روش‌هایی در دهان ثابت کرد.
انتخاب روش‌های درمانی مناسب برای هر فرد متناسب با شرایط او و طبق تجویز پزشک انجام می‌شود. گاهی اوقات چند دندان کناری از بین می‌روند، اما گاهی اوقات این اتفاق برای یک دندان به صورت تکی می‌افتد. روش درمان این دو متفاوت است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

  • کاشت دندان با چسب

روش دیگر کاشت دندان بدون ایمپلنت، کاشت دندان با چسب است. برای انجام این کار دو نوع چسب موقت و چسب دائم وجود دارد.
در این روش درمان، دندان پزشکان بعد از ترمیم کردن دندان از یک روکش موقت با چسب غیر دائمی استفاده می‌کنند تا روکش اصلی دندان آماده شود و برای چسباندن روکش اصلی از چسب دائمی استفاده می‌کنند.
در صورت رعایت نکات بهداشتی عمر مفید این روکش‌ها همراه با چسب دائمی ۸ تا۱۰ سال است و بعد از آن باید تعویض شود.

انواع کاشت دندان تکی

  • کاشت دندان تکی به روش بریج

در این روش دندانپزشک روی دندان آسیب دیده روکش نصب می‌کند. این روکش‌ها به صورت سرامیکی و فلزی هستند. روکش سرامیکی مقاومت کمتری نسبت به فلزی دارد اما زیبایی بیشتری دارد و بیشتر برای دندان‌های جلویی استفاده می‌شود.

در این روش متخصص از یک پروتز مصنوعی و شبیه دندان استفاده می‌کند و دندان پزشک آن را با کمک گیره و قلاب مخصوص به دندان‌های مجاور وصل می‌کند. باید دقت داشت در این روش، دندان‌های مجاور باید از سلامتی کامل برخوردار باشند.

اهمیت کاشت دندان

بیشتر مردم در هنگام مواجه شدن با این مشکل در پی راه حل و روش‌های درمانی آن هستند. زیرا دندان از دست رفته هم در جویدن و غذا خوردن ما و هم در ظاهر و زیبایی صورت تأثیر می‌گذارد، اما عده‌ای هم هستند که اهمیتی به این موضوع نمی دهند و با جای خالی دندان مشکلی ندارند. این کار به مرور زمان باعث عفونت لثه می‌شود و دندان‌های مجاور آن به علت وجود فضای خالی، رشد کرده و دندان‌ها فرم خود را از دست می‌دهند و سلامت لثه و دندان‌های دیگر و همچنین بهداشت دهان را هم به خطر می اندازد.

جمع بندی

اگر شما هم دندان خود را  از دست داده اید و به دنبال بهترین راه درمان متناسب با وضعیت جسمی خودتان هستید، حتما به دندانپزشک مراجعه کرده تا با تشخیص مناسب بهترین درمان را انجام دهید.

سوالات و نظرات خود را راجع به این مقاله در قسمت دیدگاه‌ها بنویسید .. حتما پاسخ خواهیم داد.
.

مطالب بیشتر

برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید:



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *