تفاوت دندان مصنوعی ثابت و متحرک

دندان مصنوعی ثابت یا متحرک

جایگزین کردن جای خالی دندان از دست رفته با دندان مصنوعی ثابت یا متحرک یکی از روش‌هایی است که می‌توان ظاهر لبخند و همچنین توانایی عملاً جویدن غذا را بهبود بخشید. از دست دادن دندان را می‌توان را روش‌های مختلف درمانی در دندانپزشکی جبران کرد، برای مثال ایمپلنت دندان برای یک دو یا چند دندان از دست رفته و یا تمامی دندان‌ها امکان‌پذیر است. بریج‌های دندانی برای جبران جای خالی میان دندان‌های طبیعی، پروتز پارسیل‌های نیمه آکریلیک و… از نمونه درمان‌های جبران برای بی‌دندانی است. اگر قصد جایگزین کردن جای خالی دندانهایتان را با روش دندان مصنوعی ثابت و متحرک دارید این مقاله برای شماست. در ادامه از تفاوت دندان مصنوعی ثابت و متحرک و حتی دندان مصنوعی برای افراد جوان را در کلینیک دندانپزشکی در شرق تهران و توسط پزشک پروتزهای دندانی و روکش ایمپلنت خواهیم گفت. با ما همراه باشید…

تفاوت دندان مصنوعی ثابت و متحرک

انواع دندان مصنوعی

در این بخش از مقاله ” تفاوت دندان مصنوعی ثابت و متحرک ” به بررسی انواع دندان مصنوعی می‌پردازیم. باید بدانید که برای قرار دادن انواع دندان مصنوعی در ابتدا لثه و فک باید شرایط مناسب را جهت قرار گرفتن دندان مصنوعی ثابت و متحرک داشته باشند.

پروتز‌ها به دو نوع متحرک و ثابت تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • پروتز ثابت: این نوع پروتز‌ها به نوعی هستند که به شکل ثابت در دهان قرار می‌گیرند و شخص نمی‌تواند آن را جا به جا یا از دهان خارج کند. پروتز ثابت شامل درمان‌های زیر می‌شوند:
  • روکش دندان: نوعی پروتز ثابت است که بعد از قالب‌گیری و آماده شدن در لابراتوار در دهان قرار می‌گیرد.
  • بریج: زمانی که یک یا دو دندان از دست می‌رود می‌توان با بریج جای خالی آن را پر کرد. در بریج دو دندان اطراف برای اتصال مناسب تراشیده می‌شوند. بریج به شکل قسمت تاج دندان است روی دندان اطراف قرار می‌گیرد و به این صورت جای خالی دندان روی لثه پر می‌شود. بریج یا همان پر درمانی است که از حرکت یا جا به جا شدن دندان‌ها نیز جلوگیری می‌کند.
  • ایمپلنت کامل دندان‌ها یا اوردنچر: در روش ایمپلنت کامل دندان‌ها که عموم آن را به عنوان دندان مصنوعی ثابت می‌شناسند، پایه‌ها در استخوان فک قرار داده می‌شود. بسته به طرح درمان پیشنهادی پزشک مثلاً قرار دادن ۴ پایه ایمپلنت هر کدام جداگانه در فک بالا یا پایین ایمپلنت کامل برای هر دو فک قرار داده می‌شود. بعد از گذشت مدت زمان ۳تا ۴ ماه برای ترمیم لثه و استخوان فک دندان مصنوعی ثابت که روکش ایمپلنت‌ها به صورت یکپارچه هستند کاملاً روی پایه‌های ایمپلنت بسته می‌شود. این روش مورد اطمینان بوده و ظاهر و عملکردی شبیه به دندان طبیعی دارد.

تفاوت دندان مصنوعی ثابت و متحرک - اوردنچر و دندان مصنوعی ثابت

دندان مصنوعی متحرک چیست؟

دندان متحرک نوعی پروتز دندان است که قابلیت جا به جایی در دهان را دارد و شخص می‌تواند در هر موقعیتی آن را از دهان خارج کند. دندان مصنوعی متحرک هزینه کمتری نسبت به دندان مصنوعی ثابت دارند اما ممکن است به علت ناپیداری آن‌ها و متحرک بودنشان برای بیماران ناراحت‌کننده باشند.

پروتزمتحرک یا دندان مصنوعی کامل متحرک در صورتی برای شخص گذاشته می‌شود که استخوان فک او استحکام و قوام کافی را نداشته باشد و یا استخوان فک یا لثه دچار آسیب باشد. دندان مصنوعی نیز دارای انواع مختلفی است که به شکل دندان مصنوعی کامل تمام دندان‌ها یا به صورت نیمه متحرک است.

تفاوت دندان مصنوعی ثابت و متحرک

تفاوت دندان مصنوعی ثابت و متحرک چیست؟! همانطور که ازنامشان پیداست دندان متحرک قابلیت جا به جایی در دهان را دارند و بیمار می‌تواند آن را از دهان خود خارج کند و دوباره در دهان قرار دهد. پروتز‌های ثابت اما این قابلیت ر ا ندارند و با چسب مخصوص یا توسط ابزار‌های پیچ شونده ثابت در دهان قرار داده می‌شوند و تنها توسط پزشک می‌توان پروتز را از دهان خارج کرد.

قیمت دندان مصنوعی ثابت | قیمت دندان مصنوعی متحرک

در این مقاله تفاوت دندان مصنوعی ثابت و متحرک را بررسی کردیم.

برای اطلاع از تعرفه هریک درمان‌ها در ابتدا لازم است وضعیت دهان، لثه و استخوان فک توسط پزشک مخصص پروتزهای دندانی  بررسی شود تا درمان مورد نیاز برای شما انجام شود. برای اطلاع از حدود قیمت دندان مصنوعی ثابت یا قیمت دندان مصنوعی متحرک می‌توانید با بخش پذیرش کلینیک دندانپزشکی سبز تماس حاصل فرمایید.

مطالب بیشتر

برای نوبت دهی فرم زیر را تکمیل کنید:



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *