روکش دندان شیری
آیا روکش دندان شیری برای کودکان لازم است ؟ در این مقاله سعی میکنیم به طور کامل و ساده به روکش دندان اطفال و اس اس کرون اطفال پاسخ بدهیم.
کاربرد روکش دندان اطفال چیست؟
-
حفاظت از دندان آسیب دیده که به علت پوسیدگی ضعیف شده است.
-
ترمیم دندان آسیب دیده.
-
حفاظت از دندانی که در معرض پوسیدگی است.
-
پوشش دندانی که دارای پرکردگی وسیع است.
روکش دندان اطفال چیست؟
روکش دندان اطفال ظاهری متفاوت با روکش دندان بزرگسالان دارد. روکش دندان اطفال نوعی روکشهای فلزی و جنس استیل است که فقط مخصوص به دندانهای خلفی و دندانهای آسیای کودکان است. روکش دندان اطفال، اس اس کرون اطفال نیز نامیده میشود. اس اس کرون اطفال فقط برای دندانهای آسیا و دندانهای عقب هستند و برای دندانهای جلو در کودکان روکشی وجود ندارد. برای ترمیم دندانهای جلو دندانپزشک متخصص کودکان، بعد از عصب کشی دندانهای شیری یا ترمیم پوسیدگیهای دندان شیری از کامپوزیت استفاده میکند. اس اس کرون اطفال نسبت به مادههای ترمیمکننده و پرکننده مقاومت بالایی دارند. روکش دندان اطفال یا همان اس اس کرون اطفال زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که قسمتی از دندان شیری به علت پوسیدگی از بین رفته باشد و وقتی دندانپزشک متخصص اطفال اقدام به برداشتن پوسیدگی میکند بافت بسیار کمی از دندان باقی میماند. دراین موقعیت دندانپزشک بررسی میکند ک آیا بافت باقی مانده ساختمان دندان توانایی نگهداری روکش دندان اطفال یا اس اس کرون اطفال را دارد یا نه.
مراحل ترمیم و گذاشتن روکش دندان اطفال به چه صورت است؟
نحوه مراقبت از روکش دندان اطفال چگونه است؟
-
بعد از قرار دادن اس اس کرون اطفال، کودک باید به طور مرتب دندان و اطراف لثه را مسواک بزند تا از التهاب لثه جلوگیری شود و روکش سالم بماند.
-
برای جلوگیری از تجمع باکتری دراطراف روکش، دندان باید نخ کشیده شود.
-
از خوردن شکلات های چسبنده جلوگیری شود تا چسب زیر روکش دچار تحلیل نشود.
-
به مدت 30 دقیقه بعد از قرار دادن روکش از خوردن پرهیز شود.
-
24 ساعت بعد از قرار دادن روکش از خوراکی های چسبنده مانند آدامس، تافی، شکلات، گز و … خودداری شود.
- قبل از اینکه بی حسی از بین رود، از داروهای تجویز شده پزشک استفاده کنید تا بعد از بی حسی احساس درد و ناراحتی ایجاد نشود.
دکتر تینا کریمی – بخش اطفال کلینیک سبز
بدون نظر